Yürüteç Seçerken Bunlar Aklınızda Olsun

10-05-2019 15:25
Yürüteç Seçerken Bunlar Aklınızda Olsun

Yürüteç Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Bebeğiniz 6. ayını doldurduysa yürüteç kullanımına başlayabilir. Bu araçlarda doğru tercihi yapabilmek için hangi özelliklerin öncelikli olduğu, piyasadaki Hangi Marka Yürüteçlerin beklentileri karşıladığı konularında doğru ve yeterli bilgi edinmeniz gerekiyor.

Peki, yürüteç satın alırken nelere dikkat edilmeli?

 

Yeterli Sayıda Yükseklik Kademesi

 

Yürüteç kullanımında aklınızdan çıkarmamanız gereken önemli bir konu var; araç içindeyken bebeğin ayak tabanları yere tamamen basmamalı. Yüksekliği, sadece parmak uçları yere değecek şekilde ayarlamalısınız. Bunun sağlanabilmesi için de yürüteçte, bebeğin ayakta ve oturma durumuna göre uygun yüksekliği sağlayabilecek yeterli sayıda kademe ayarı bulunmalı.

 

Sağlam ve Hafif Gövde

 

Bebeğin hareket etmede zorlanmaması için yürütecin hafif olmasında fayda var. Hafif yapıyı mutlaka sağlamlık kriteriyle birlikte değerlendirmelisiniz. Yürüteç gövdesi standartları karşılayacak kadar dayanıklı olmalı. Bu konuda emin olabilmek için kalite standart belgelerinin varlığını gözetebilirsiniz.

 

Rahat Oturma Bölümü

 

Bedensel gelişime ve bedenin doğal yapısına zarar vermemesi için yürütecin ergonomik bir tasarıma sahip olması gerekiyor. Özellikle oturma bölümü vücut yapısıyla uyumlu ve konforlu olmalı. Bunun için bebeği üç taraftan saran ortopedik koltuğa sahip ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

Oyuncaklı Ön Panel

 

Ön panelinde renkli, ışıklı, sesli oyuncakların ve aksesuarların bulunduğu seçenekler, çocuğun yürüteç içindeyken sıkılmamasını sağlar. Bundan daha önemlisi, duyulara hitap eden bu tür detaylar çocuğun zihinsel gelişimi üzerinde de olumlu etkiye sahiptir.

 

Güvenlik ve Pratiklik

 

Uygun olmayan mekânlarda herhangi bir tehlikeye zemin hazırlamamak için, tekerlekleri sabitlenebilen ürünleri değerlendirebilirsiniz.

Portatif özellik, pratikliği sağlamada oldukça önemli. Katlanabilen ürünler, kolayca taşınabilmeleriyle kullanıcıların ilgisini çekiyor.

 

Unutmayın!

 

Hangi özelliklere sahip ve Hangi Marka Yürüteç alınmalı sorusuyla birlikte, yürüteç kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusu da gündeme getirilmeli. Yürüteçler bebeğe bağımsızlık kazandırma ve ebeveynin daha rahat şekilde diğer şeylerle ilgilenebilmesini sağlama işlevleri görüyor. Bununla birlikte, yanlış kullanım yarardan çok zarar verecektir.  

Yürüteç içindeyken bebeğin sadece ayak parmaklarının yere değiyor olması gerek. Bebeğinizin yürüteçte uzun saatler boyunca kalmamasına dikkat edin. Yürüteç içindeyken bebeğin hareketlerini sürekli gözlem altında tutun. Özellikle merdivenlerin olduğu mekânlarda bu konuda çok dikkatli olmalısınız.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.