Yürüteç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

20-06-2019 15:12
Yürüteç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yürüteç Kullanımında Bilinçli Davranılmalı

 

Vücudunu daha iyi kontrol edebilmesiyle bebek, tek başına etrafını keşfetmek isteyecektir. Yürüteç ve Yardımcıları, bebeğe hareket bağımsızlığı kazandırma işlevi görür. Yürüteç sayesinde bebek, çevresini kendi kendine keşfeder.

Yürüteç, bebeğe bağımsızlık kazandırırken, ebeveyni de diğer işlerle daha rahat ilgilenebilme konusunda özgür kılar. Bununla beraber, yürüteç kullanımında bazı önemli noktalara dikkat edilmemesi, avantajdan ziyade dezavantaj yaratır.

 

Yürüteç Kullanımı Ne Zaman Başlayabilir?

 

Çok erken dönemlerde yürüteç kullanmak risklidir. Bu araçların gündeme gelmesi için, bebeğin vücudunu daha iyi kontrol edebildiği zamanı beklemek gerekiyor.

Bedensel gelişim durumu sebebiyle 6. aydan önce yürüteç kullanımı tavsiye edilmemekte. Risksiz bir kullanım için ise ideali 8. ayı beklemek.

 

Yürütecin Yükseklik Ayarını Doğru Yapın

 

Yürüteç kullanımında önemli konuların başında yükseklik ayarı gelmekte. Bebeğin ayakları yürüteç içindeyken kesinlikle yere düz şekilde basmamalı, yani ayak tabanı zemine temas etmemeli. Aksi takdirde, omurga ve ayaklar zarar görebilir, ileriki dönemlerde yürüyüş bozuklukları meydana gelebilir.

Sorunsuz kullanım için, sadece ayak parmak uçları zemine değecek şekilde yükseklik ayarı yapmalısınız.

 

Yürütecin Taşıma Kapasitesini Aşmayın

 

Farklı modeller farklı taşıma kapasitesine sahip olabilir. Kapasite sınırını ihlal etmemek hem bebeğin güvenliği hem de ürünün daha etkin kullanımı için önemli. Kapasitesinin üstünde yük taşımak, ürün gövdesi ne kadar dayanıklı olursa olsun ürünün zarar görmesine, bunun doğal sonucu olarak bebeğin zarar görmesine yol açacaktır. Fazla ağırlık, dengenin sağlanmasını da zorlaştırabilir.

Bebeğiniz, yürüteç için fazla ağırsa, aracı yönlendirme ve hareket ettirmede de zorlanacaktır. Bu da, ürünün, işlevini tam olarak yerine getirememesi anlamına geliyor.

 

Bebeğiniz Sürekli Gözetiminizde Olsun

 

Evet, bebeğe hareket özgürlüğü söz konusu, fakat bu, onu tamamen kontrol dışı tutabilirsiniz demek değil. Yürüteç içindeyken bebeğinizin hareketleri gözetiminiz altın olsun. Özellikle merdiven, basamak gibi unsurların bulunduğu ortamlarda bu çok daha önemli bir tedbir. Bu gibi yerlerde yürüteç kullanmayın ya da başka odaya geçmeniz gerektiğinde yürüteci sabitleyin. Fren sistemine sahip ürünler bu bakımdan avantajlı.

 

Yürüteçte Geçireceği Zamanı Kısıtlayın

 

Bebeğinizin yürüteç üzerinde çok uzun süre kalmamasına özen gösterin. Uzun süreli yürüteç kullanımı bedensel ağrılar ve yürüyüş-duruş bozukluklarına neden olabilir. Süreyi 1 saatle kısıtlamanızda fayda var.

 

Doğru Ürünü Seçtiğinizden Emin Olun

 

Doğru kullanım, doğru ürün söz konusuyken anlam ifade eder. Yürüteç seçerken, yeterli yükseklik ayarına sahip, yüksek emniyetli ve dayanıklı alternatiflere yönelin.

Güvenilir ve pratik yürüteç çeşitlerine TommyBaby aracılığıyla sahip olabilirsiniz. Ürünleri online mağazamızdan inceleyebilir, indirimli Yürüteç Fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.