Yenidoğan İhtiyaç Listesi Neleri İçerir?

21-08-2019 15:39
Yenidoğan İhtiyaç Listesi Neleri İçerir?

Önemli Eşyalar Neler?

 

Doğum sonrası günlük rutininiz fazlasıyla yoğunlaşacak ve hareketlenecek. O yüzden, önemli Bebek Araç Gereçlerini doğum öncesinde hazır bulundurmak gerekiyor. Peki, yenidoğan ihtiyaç listesinde neler bulunmalı?

 

Kıyafet

 

Listenin ilk sırasında elbette kıyafet yer almakta. Kıyafet alırken, bebeklerin bedensel gelişim hızlarının yüksek olduğunu hesaba katın. Aynı giyim ürününden çok sayıda alırsanız bazı kıyafetler hiç giyilmeden kullanılmaz hale gelir.

Bununla beraber, alt değiştirme sırasında yaşanacak kazalar ve kusma sebebiyle kıyafetin sık sık kirlenmesi durumu da yaşanacaktır. Tüm bunlar göz önüne alındığında tulum, yelek gibi giysilerden 3- 4 adet bulundurmanın ideal olduğu sonucuna varılabilir.

 

Portbebe

 

Yenidoğanlar için dış ortam şartları, sağlığı tehdit edici olabilir. Doğumun gerçekleştiği yerden eve götürürken, bebeğin korunaklı bir ortamda yolculuk ettiğinden emin olun. Bunun için portbebelerden yardım alabilirsiniz.

 

Alt Değiştirme Ürünleri

 

İlk etapta ihtiyaç duyacağınız bir diğer ürün, bebek bezi. Doğumdan önce, ilk günlerdeki kullanımlar için belli miktarda bebek bezini hazır bulundurun.

Her ortamda pratik ve hijyenik alt değiştirme imkanı sunan alt değiştirme örtülerinden edinmenizde de fayda var.

 

Güvenlik Telsizi

 

İlk dönemlerde bebeğiniz size sık sık gereksinim duyacaktır. Güvenlik telsizleri sayesinde, bebeğiniz yanınızda değilken bile ondan haberdar olabilirsiniz. Dolayısıyla yenidoğan ihtiyaç listesine bir adet güvenlik telsizi dâhil etmek iyi fikir.

 

Emzirme Ürünleri

 

Biberon, göğüs pompası, süt saklama kabı, emzirme yastığı, emzirme kıyafeti gibi ürünler, emzirme döneminde büyük kolaylıklar sağlamakta. Dönemi daha rahat geçirmek için bunları da temin etmeye dikkat edin.

 

Banyo Ürünleri

 

Bebeğinizi yıkarken meydana gelebilecek tehlikeleri önlemede çeşitli ürünlerden yardım alabilirsiniz. Bebek banyo ürünleri, bebeklerin kolay ve güvenli şekilde yıkanmalarına olanak tanır. Bunlar, bebek, uzuvlarını kontrol etmeye başlayana kadar çok işinize yarayacaktır.

 

Bebek Odası Ne Zaman Hazırlanır?

 

Yenidoğan ihtiyaç listesi, Bebek Araç Gereçleri ve kıyafetler dışında, bebek odasıyla da ilgili.

İlk aylarda bebeğinizin sürekli gözünüzün önünde olmasını istiyorsanız, onu kendi odasında değil, sizin odanızda uyutacaksınızdır. Bu durumda, bebek odası hazırlamak için acele etmenize gerek yok. Edineceğiniz bir anne yanı beşik bu süreçte yeterli gelecektir.

Her şeyiyle eksiksiz bir oda hazırlamak istiyorsanız ve detaycıysanız oda hazırlamak uzun bir süreyi kapsayabilir. Hazırlıklara başlayacağınız tarihi belirlerken bunu göz önünde bulundurmanızda yarar var.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.