Yenidoğan İhtiyaç Listesi

22-04-2019 15:10
Yenidoğan İhtiyaç Listesi

Nelere İhtiyaç Duyacaksınız?

 

O tatlı telaş ailenin yeni üyesi henüz dünyaya gelmeden başlıyor. Doğum sonrasında günlük rutininiz değişecek, çok daha yoğun hale gelecek. Özellikle ilk üç ay bebeğin gece uykusu konusunda yaşayacağı sıkıntılar, ebeveynleri de uykusuz bırakır. Doğumdan hemen sonraki bu yoğun süreci daha rahat geçirmek için bebek alışverişi gibi detayları doğum öncesi büyük oranda halletmenizde fayda var.

Olmazsa olmaz niteliğindeki Bebek Araç Gereçlerini ve bebek kıyafetlerini doğum gerçekleşmeden satın alıp hazır edin. Elbette bebek bezi bunlardan biri. Henüz doğum gerçekleşmeden belli bir miktar bebek bezini hazır bulundurmanızda yarar var.

Dış ortam şartları yeni doğmuş bebekler için zorlayıcıdır. Bu sebeple doğumun gerçekleştiği yerden eve götürürken, bebeğinizin korunaklı bir ortamda yolculuk ettiğinden emin olmalısınız. Bebek için güvenli ve konforlu alan sunan portbebeler, bu konuda yardımınıza koşabilir.

Bebeğiniz özellikle ilk zamanlar size sık sık ihtiyaç duyacaktır. Güvenlik telsizleri, bebek yanınızda değilken bile ondan haberdar olmayı sağlar. Gerekli her an hemen müdahale edebilme konusunda bu araçlar son derece kullanışlı.

Dış dünyaya alışma sürecinde, bağışıklık sistemi henüz zayıf olan bebeklerde ateşlenme sıkça görülen bir sorun. Bebeğinizin sağlık durumunu kontrol altında tutmak için ateş ölçerden yardım alabilirsiniz.

Bebek alt değiştirme örtüleri, her ortamda pratik ve hijyenik bir alt değiştirme zemini sunar. Bu sebeple, doğumdan önce iki adet alt değiştirme örtüsü edinmenizde fayda var.

Çeşitli emzirme ürünlerini de hazır bulundurmalısınız. Biberon, süt saklama kabı, göğüs pompası gibi ürünler, bebeğinizi emziremeyeceğiniz durumlar için önceden hazır edilmeli. Emzirme sırasında hem anne hem bebek için yüksek konfor sağlayan emzirme yastığı da çok işinize yarayacaktır.

Uzuvlarını henüz kontrol edemedikleri için, bebeklere banyo yaptırmak dikkatli davranmayı gerektirir. Son yıllarda geliştirilen çeşitli banyo ürünleri, bebeklerin kolay ve güvenli şekilde yıkanmalarını mümkün kılıyor. Bu tür ürünler özellikle ilk zamanlar size büyük kolaylık sağlayacaktır.

 

Bebek Kıyafeti Alırken Abartmayın

 

Bebeklerin bedensel gelişim hızı yüksektir. Dolayısıyla beden ölçüleri çabuk değişir. Bunu göz önüne alarak aynı giyim ürününden çok sayıda almamaya dikkat edin, aksi takdirde bazı kıyafetler hiç giyilmeden kullanılamaz duruma gelecektir. Bununla birlikte kusma ve alt değiştirme sırasında yaşanması olası kazalar sebebiyle giysilerin sık sık kirlenme durumu da söz konusu olacaktır. İdeal olan, tulum, yelek, hırka gibi kıyafetlerden 3-4 adet bulundurmak.

Bunun yanı sıra, bebeğinize giysi alırken, yenidoğan hediyesi olarak tanıdıklarınızın bebek kıyafeti getirme olasılığını da hesaba katabilirsiniz.

 

Bebek Odasını Hazırlamaya Ne Zaman Başlamalısınız?

 

Bebek Araç Gereçlerive kıyafetler dışında gündeme alınması gereken diğer konu bebek odası.

Birçok ebeveyn özellikle ilk üç ay bebeğin sürekli göz önünde olmasını ister. Bu yönde bir tutuma sahipseniz, bebek odasının tamamlanması için acele etmenize gerek yok. Kendi yatağınıza eklenerek kullanacağınız anne yanı beşik, ilk üç ay için yeterli olabilir. Bununla birlikte, her şeyiyle eksiksiz bir oda hazırlamak belli bir süreç gerektireceğinden odanın hazırlıklarına başlamayı çok geciktirmeyin.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.