Süt Pompası Nasıl Temizlenir?

11-07-2019 12:42
Süt Pompası Nasıl Temizlenir?

Süt Pompasının Temizliğini Önemseyin

 

Süt sağmada büyük kolaylık sunan süt pompalarının (göğüs pompası) temizliği ihmale gelmez. Bebeğinizin sağlığı ve kendi sağlığınız için göğsünüze temas eden parçalar ve sütle temas eden parçaların, her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekiyor.

Peki, Süt Pompası Nasıl Temizlenir?

 

Süt Pompası Temizliği

 

Her şeyden önce ürünün kullanım kılavuzunu okuyun. Ürüne özgü temizlik koşulları ve yöntemleri ile ilgili sağlıklı bilgiye ancak kullanım kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

Temizlik öncesi hortum, valf, silikon gibi çıkarılabilir tüm parçaları çıkarın. Kullanım kılavuzunda aksi belirtilmiyorsa, göğüs yastığı, şişe kısım, pompa kolu ve şişe standını bulaşık makinesinin üst sepetinde yıkayabilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkamanın ardından bu parçaları elinizde, sıcak suyla bir kez daha durulamayı ihmal etmeyin.

Kaynar suda sterilizasyon, en güvenli yöntem olarak karşımıza çıkmakta. Suda kaynatma yoluyla göğüs pompasını sterilize edecekseniz, her parçanın bütün yüzeyiyle su içinde olduğundan emin olun. Kaynatma sırasında tencerenin kapağını kapalı tutun. On dakikalık bir kaynama süresi etkin sterilizasyon için yeterli gelecektir.

Göğüs pompasının her parçası suda kaynatmaya uygun olmayabilir. Valf ve silikon parçalar için kaynatmak yerine elde yıkama önerilmektedir.

Temizlik sırasında kesinlikle aşındırıcı, çözücü özellik gösteren sert kimyasal maddeler kullanmayın. Bunlar hem ürüne hem de bebeğinizin sağlığına zarar verecektir. Bulaşık deterjanı gibi sert özellik göstermeyen temizleyici maddeleri de kullanmamanız daha iyi, fakat kullandıysanız ürünü iyice durulamaya özen gösterin.

Temizlik sırasında ve ürüne dokunacağınız her an ellerinizin temiz olduğundan emin olun.

Göğüs pompalarının dezenfekte edilmesinde özel sterilizatörleri de kullanabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağı konusunda cihazın kullanım talimatlarını mutlaka dikkate alın.

 

Kurutma Aşamasında Bunlara Dikkat Edin

 

Süt Pompası Nasıl Temizlenir sorusu kadar önemli bir diğer husus, temizlik sonrası.

Yıkama sonrasında da hijyen kurallarına uymazsanız, gerçekleştirdiğiniz temizleme işlemi tüm anlamını yitirecektir. Bu sebeple, yıkadığınız parçaları mutlaka temiz bir ortamda kurumaya bırakın. Parçaları, temiz bir kumaş havlu veya kâğıt havlu üzerine koymalısınız.

Kurutma ortamı toz, duman, aşırı nem gibi kirleticiler içermemeli. Bazı parçalar direkt güneş ışığından olumsuz etkilenebilir. Onların, güneş ışığının doğrudan gelmediği bir ortamda kurutulması gerekmekte. Temizleme ve sterilizasyonla ilgili özel şartlarda olduğu gibi, kurutma ile ilgili özel şartlar için de en güvenilir rehber, ürünün kullanım kılavuzudur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.