Salıncak Kullanımı İçin 3 Önemli Neden

29-05-2019 16:08
Salıncak Kullanımı İçin 3 Önemli Neden

Neden Bebek Salıncağı?

 

Teknolojinin etkisiyle çocuk oyunları ve oyuncakları büyük bir değişime uğradı. Bugünün yetişkinlerinin çocuklukta oynadıkları oyuncaklar, günümüz çocuklarının ilgisini çekmekte yetersiz kalıyor. Zamana karşı direnen, eğlenceli olma özelliğini hala koruyan nadir şeylerden biri salıncak.

Çocukların hala en sevdiği oyun araçlarından biri olan salıncağın bebeklere özel tasarımları da mevcut. Bunlar bebeği oyalamanın yanı sıra beşik ve mama sandalyesi olarak da işlev görebilir. Asıl ve ekstra işlevleri dışında, salıncağın yararlarından bahsetmek de mümkün. Salıncağın yararları? Evet, kulağa tuhaf gelebilir ama oyun dünyasının bu zamansız üyeleri, gelişim üzerinde önemli etkilere sahip.

Peki, bebek salıncaklarının faydaları neler ve Hangi Bebek Salıncağını tercih etmelisiniz?

 

Salıncak Duyusal Bütünlemeyi Destekler

 

Kişinin dış çevreden ve kendi vücudundan gelen duyusal verileri organize eden ve tepkileri çevreye uygun şekilde vermeyi sağlayan nörolojik işleme duyusal bütünleme (duyusal entegrasyon) denilmektedir. Dünyayı algılayış biçimimizi ve hangi etkilere hangi tepkilerle cevap vereceğimizi, duyusal bütünleme süreci şekillendirir.

Duyu organlarıyla alınan verilerin sinir sistemi tarafından doğru şekilde yorumlanamaması durumu ise "duyusal bütünleme bozukluğu”dur.

Duyusal bütünleme bozukluğunun etkilerini azaltmak için çocuğa yeterli duyusal girdi sağlanmalı. Tırmanma, çekme gibi güç ve postüral kontrolün gelişimini destekleyecek aktiviteler, bir hedefe nesne atma gibi motor becerilerin gelişimini destekleyecek aktiviteler vs. bu açıdan önemli. Salıncakta sallanmak da sorunun tedavisinde kullanılan ve duyusal sistemlerin gelişimine yardımcı olan aktivitelerden. Bu tür aktiviteler yalnızca duyusal bütünleme bozukluğu olan çocuklar için değil, her çocuk için önem taşıyor.

Salıncak, duyusal bütünleme bozukluğunun tedavisinde elbette tek başına yeterli değildir. Sorunun tedavisi için uzman desteği almayı ihmal etmeyin.

 

Salıncak Rahatlatıcı Etki Yaratır

 

Ritmik bir düzenle sallanma hareketi, beynin alfa dalgası yaymasını sağlar. Alfa, dinlenme durumunda aktif olan beyin dalgasıdır. Salıncakta bir süre sallanmak, bebeğin sakinleşmesine ve daha huzurlu hissetmesine yardım eder.

 

Salıncak Kaba Motor Becerileri Geliştirir

 

Vücudumuzdaki büyük kas gruplarını ilgilendiren koşmak, yürümek, zıplamak gibi eylemler kaba motor becerileridir. Belli bir yaşın üstündeki çocukların sallanma hızını arttırmak için bacaklarını aktif olarak kullanmaları, kaba motor becerilerin gelişimini destekler. Bebeklerin de sallanma ritminin etkisiyle kollarını ve bacaklarını daha sık hareket ettirdikleri gözlenmekte.

 

İdeal Bebek Salıncağı Hangi Özelliklere Sahiptir?

 

Hem eğlenceli hem yararlı! Sallanmak gibi basit bir hareket üzerinden çeşitli avantajlar sağlayan salıncaklardan yararlanmaya karar verdiyseniz, Hangi Bebek Salıncağını seçeceğiniz konusunda araştırma yapmanızda fayda var.

Daha üstün bir kullanım deneyimi için kullanışlılığı arttıran özelliklere sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Çıkarılabilir tente, kademe ayarlı sırt dayanağı, katlanabilir tasarım bu özelliklerden bazıları. Bunun yanı sıra, ürün yeterli güvenlik sağlamalı ve ortopedik bir oturma grubuna sahip olmalı.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.