Pişikle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

03-07-2019 14:06
Pişikle İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Pişik Nedir?

 

Bez bölgesinde, koltuk altlarında ve boyundaki deride çeşitli sebeplerle meydana gelen tahrişe pişik denir.

Pişiğin bebek bakımında görülme olasılığı o kadar yüksek ki, hemen hemen her annenin bu konuda deneyimi vardır. Pişik sorununa karşı etkili önlemler almak ya da sorunu etkili şekilde tedavi edebilmek için, doğru bilgiyle donanmak gerekiyor.

 

Pişik Neden Olur?

 

Farklı birçok neden pişiğe yola açabilir. Bunlar arasında en yaygın görülenlerden biri, idrar ve dışkının ciltle uzun süre temasıdır. İdrar ve dışkıda yer alan bazı maddeler, cildi tahriş edecek mikroorganizmaların üremesine neden olabilir. İdrar ve dışkı haricindeki sebeplerle oluşan mantar enfeksiyonları ve bakteriyel enfeksiyonlar da aynı etkiyi gösterebilir. Bu noktada, antibiyotik kullanımı söz konusuysa dikkatli olmalısınız, zira antibiyotik kullanımı mantar enfeksiyonunun görülme olasılığını yükseltir.

Sıcak havalarda boyun ve koltuk altı bölgelerindeki terin temizlenmemesi pişiğe yol açacaktır. Banyodan sonra yeterince kurulamadan bebeğe hava aldırmayan kumaşlardan üretilmiş kıyafetler giydirmek bir diğer pişik sebebi olarak karşımıza çıkabilir.

Alerjik reaksiyona neden olan bazı maddeler de pişik oluşumunu tetikler. Bebek cildine özel formüle sahip olmayan sabun gibi temizleyici kimyasallar ile bazı besinler, alerjik etkenler arasında sayılabilir.

 

Pişik Nasıl Tedavi Edilir?

 

Pişik tedavisi normal şartlarda tıbbi bakım gerektirmez. Çeşitli yöntemler ve araçlar bulunsa da Pişik Kremi En İyi tedavi araçlarının başında gelmekte. Elbette bu konuda her kreme gözünüz kapalı güvenemezsiniz. Uzmanların danışmanlığında üretilmiş, dermatolojik olarak test edilmiş ürünlere yönelmeniz gerekiyor.

Pişik tedavisinde izlenecek yol, esasında, pişiği önlemek için alınacak tedbirlerden geçmekte.

 

Pişik Nasıl Önlenir?

 

Bebeğinizin cildini temiz ve kuru tutmak, sorunun engellenmesi için anahtar niteliğinde bir önlem. Bebeğin altını sık sık değiştirmeye, alt değiştirme sırasında bölgeyi gereği gibi temizleyip kurutmaya dikkat edin.

Doğru ölçüdeki bebek bezini kullandığınızdan emin olun. Küçük gelen bezler, cildi sıkarak, hava almayı önleyerek pişiğe yol açabilir.

Nefes alır özellikteki doğal kumaşlardan üretilmiş kıyafetleri tercih etmeniz de büyük önem taşıyor. Bunlar, cildin havayla temasını kesmeyerek, aşırı terlemeye, dolayısıyla pişiğe sebep olmaz.

 

Ne Zaman Doktora Başvurulmalı?

 

Uygun önlemler ve basit detaylar pişiği önleme ve tedavi etmede yeterli olsa da bazı durumlarda konu daha ciddi boyutta olabilir.

Ciltteki döküntülerde 2 ila 3 gün içinde bir azalma gözlemlemezseniz ve bölgede şişlik meydana gelirse, doktora başvurmanız gerekir.

 

Bebeği İçin Hep En İyisini İsteyenlere Uni Baby

 

Ancak sizi anlayan, heyecanınızı paylaşan bir marka, bebeğinize sizin kadar özen gösterebilir.

Uni Baby Pişik Kremi En İyisini arayanların tercihi. Gerekli tüm sağlık testlerinden başarıyla geçen Uni Baby bebek ve anne ürünlerini iç rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.