Oyun Oynamak Ciddi Bir İştir!

12-04-2019 16:35
Oyun Oynamak Ciddi Bir İştir!

Oyun Oynamak Gelişim Sürecinin Bir Parçası

 

Bebeklerde ve çocuklarda hem bedensel hem de zihinsel gelişim son derece hızlı şekilde işler ve karşılaşılan hemen hemen her şey bu gelişimi etkiler. Oyun, gelişimi etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor.

Oyun oynamak sadece eğlenceli vakit geçirmekle ilgili değildir. Bu ayrıca yetişkinliğe hazırlanmayı da sağlar. Çocuk oyun oynayarak kendini keşfeder, dünyayı tanır. Hayata uyum sağlama ve sorun çözme becerisi kazanır. 3 yaştan itibaren başlayan sosyalleşme sürecinin başarılı şekilde ilerlemesi, çocuğun akranlarıyla sağlıklı iletişim kurmasıyla mümkün. Elbette bu iletişim oyunlar vasıtasıyla kurulur. Özellikle 3 yaştan sonra, yaşıtlarla birlikte oynanan oyunlar, başkalarıyla işbirliği yapma, kural belirleme, kurallara uyma gibi konularda deneyim ve beceri kazandırır.

Eğitici Çocuk Oyuncakları, zekâ gelişimini desteleyecek, motor becerileri, yaratıcılığı geliştirecek, eğitici ve öğretici niteliktedir.

 

Oyuncak Alırken Bunlara Dikkat Edin

 

Oyuncak seçiminde üç temel etken söz konusu: çocuğun yaşı, ilgi alanları ve sağlık.

 

Yaşına Uygun Oyuncakları Tercih Edin

 

İlk altı ay için hareketli, basit tasarımlı ve ses çıkaran alternatifleri tercih edebilirsiniz. Altıncı aydan sonra daha komplike tasarımlara sahip oyuncaklara geçiş yapılabilir.

Motor becerileri geliştirici oyuncaklar özellikle erken dönemler için en iyi seçenekler. Emekleme, ayakta durabilme, yürüme gibi geniş kasları ilgilendiren beceriler büyük kas motor becerileridir. Tutma, çizme, kesme, yapıştırma gibi beceriler ise küçük kas motor becerileri olarak adlandırılır. Pek çok eğitici oyuncak hem büyük kas motor becerileri hem de küçük kas motor becerileri geliştirmek üzere tasarlanır.

Yaklaşık olarak bir yaşını doldurduktan sonra zekâ ve yaratıcılık gelişimi, yani soyut düşünme becerisi kazandırmaya yönelik oyuncaklar ve oyunlar da önemli hale geliyor. Sebzeleri, meyveleri, hayvanları, nesneleri resimleriyle tanıtan oyun matı, kinetik kum, manyetik yazı tahtaları ve puzzle çeşitleri motor becerileri, zekâyı, yaratıcılığı destekleyen ideal oyuncaklardandır.

 

İlgi Alanlarını Önemseyin

 

Yetişkinlik dönemindeki meslek seçiminde ilgi alanlarına önem verilmesinin ve doğal yeteneklerin geliştirilmiş olmasının önemi tartışılmaz. Çocuğunuzun ilgi alanları ve becerileri konusunda yüksek bir farkındalığa sahip olun. Bu farkındalık, ona uygun oyuncakları seçebilmenizi, onun doğal yeteneklerinin gelişmesini sağlar.

 

Sağlık Konusunda Dikkatli Olun

 

Oyuncak seçiminde bir diğer önemli konu sağlık ve güvenlik. Satın aldığınız Eğitici Çocuk Oyuncaklarının üretiminde sağlığa zararlı materyallerin kullanılmadığından emin olun.  Ayrıca oyuncak, çocuğa fiziksel zarar verecek kesici veya sivri tasarıma sahip olmamalı ve onun psikolojik sağlığını olumsuz etkilememeli. Oyuncak tüfek, tabanca gibi yanlış tutum ve davranış kazandıracak seçeneklerden uzak durun.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.