Önemli Bebek Odası Aksesuarları

17-05-2019 16:01
Önemli Bebek Odası Aksesuarları

Bebek Odası İçin Hangi Aksesuarlara İhtiyacınız Var?

 

Tüm detaylara azami dikkat gösterilerek hazırlanmış bir oda, bebeğin huzurla uyuyabilmesini mümkün kılacaktır. Beşik gibi temel eşyaları temin etmek, işlevsel bir oda için yeterli değil. Bunların yanı sıra, tamamlayıcı işlev gören aksesuarları da dekorasyona dâhil etmelisiniz. Aksesuarlar, uyku kalitesini arttırırken, odada dekoratif işlev de görür.

Piyasada farklı ihtiyaçlara pratik çözümler sunan çeşitli Bebek Odası Aksesuarları bulabilirsiniz. Bunlar arasında cibinlik, uyku seti ve beşik dönencesi başlıca aksesuarlardan.

 

Cibinlikler

 

Cibinlikler özellikle yaz aylarında huzurlu uyku için vazgeçilmez nitelikte. Bebeğinizin sineklere maruz kalmadan uyuyabilmesi için beşiğin etrafının cibinlikle sarılı olması gerekiyor.

Cibinlik sinek, toz gibi dış etmenlerden bebeği korumanın yanı sıra, dekoratif duruşuyla odaya hoş bir ambiyans da katabilir. Şık cibinlikler mekana hâkim atmosferi daha huzurlu kılmakta.

 

Uyku Seti

 

Uyku seti elbette olmazsa olmaz konumundaki eşyalardan. Uyku setleri genellikle yorgan, çarşaf, süs yastığı ve koruma işlevi gören parçalardan oluşur. Ürün seçerken set içinde baş ve yan korumalarının olmasına dikkat edin. Bu parçalar, bebeğin beşiğin kenarlarına sert şekilde çarpmasını önler.

Uyku kalitesi üzerinde diğer birçok unsurla birlikte, uyku setinin niteliği de etkili. Setteki parçalar uygun kumaşlardan üretilmiş olmalı. Gözenekli kumaşlar cilde nefes aldırarak aşırı terlemeyi önler. Kumaşın doğal materyallerden elde edilmiş olması, bebeğin cildinde tahrişi önlemek adına önemli. Doğal materyal ayrıca, kanserojen etki göstermeyerek bebeğinizin sağlığını riske atmaz. Pamuklu kumaşlar ve bambu kumaşlar bebek uyku setleri için ideal seçeneklerin başında geliyor. Bunların yanı sıra, seçtiğiniz ürünün boya gibi bileşenlerinde zararlı kimyasal maddelerin olmaması gerek.

 

Beşik Dönenceleri

 

Odada bulundurmanızda fayda olan Bebek Odası Aksesuarlarından bir diğeri dönenceler.

Beşik dönencesi, beşiğe monte edilen müzikli bir üründür. Sunduğu özellikler bakımında farklı pek çok dönence çeşidi bulmanız mümkün. Rahatlatıcı müziklere ek olarak, projektörle tavana renkli ve ışıklı, ilgi çekici görüntüler yansıtma özellikleri de dönencelerde yer alabilmekte.

Beşik dönenceleri bebeğin uykuya dalmasını kolaylaştırır. Birkaç aydan sonra bebek dönenceye ulaşmaya çalışacak, bunun için bacaklarını, ellerini ve kollarını daha çok hareket ettirecektir. Bu da motor becerilerin gelişimine katkı sağlar.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.