Okul Çantası Seçimi

18-09-2019 14:29
Okul Çantası Seçimi

Çocuğunuza Çanta Seçerken Bunlara Dikkat Edin

 

Sırt çantalarının, iskelet ve kas sistemi başta olmak üzere beden sağlığıyla yakından ilişkisi vardır. O nedenle, çocuğunuza okul çantası seçerken çok dikkatli olmalısınız. İşte, çanta seçiminde mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken önemli ayrıntılar!

 

Konforlu Tasarım

 

Öncelikle konfor değerlendirmesi yapmalısınız. Konfor, sağlık kapsamında değerlendirilebilecek bir konu, zira çantanın rahatsız edici olması, vücudun doğal yapısına uyum sağlamadığının göstergesidir. Vücudun doğal yapısına uyumsuzluk ise çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarır.

Seçeceğiniz çanta mümkün olduğunca konforlu bir kullanım deneyimi sunmalı. Omuzlara binen basıncın azaltılması için dolgulu omuz askılarına sahip modeller seçilebilir. Omuz askılarında ayarlanabilme özelliğinin varlığını da gözetin. Bu özellik, çantanın sırttaki konumunu çocuğun boyuna göre belirlemeye olanak tanır.

Omuz askılarına ek olarak bulunan taşıma sapı, çantanın taşınma pozisyonu için farklı alternatifler sunar.

Anatomik sırt desteği ise daha fazla konfor sağlayan detaylardan. Bu detaya sahip modeller, sırt ve belin taşıma sırasında daha rahat etmesini sağlar.

 

Sağlam Materyal

 

Seçeceğiniz çantanın, taşıyacağı ağırlığa karşı dayanıklılık göstereceğinden emin olun. Bu noktada, dikiş- birleşme yerlerinin sağlam olup olmadığı kontrol edilmeli.

Çantanın üretiminde sağlam materyaller kullanılmalı. Özellikle taban kısmında bu özellik çok daha önemli.

 

Yeterli Bölme Sayısı

 

Seçenekleri değerlendirirken konfor ve dayanıklılık konularıyla birlikte, kullanışlılığı da göz önünde bulundurmalısınız.

Sırt çantalarında kullanışlılık, depolama alanıyla ilgili. Seçeceğiniz modelin yeterli sayıda ve genişlikte bölmeye sahip olması gerekiyor. Ana bölmede olduğu gibi bazı iç bölmelerde de fermuar bulunmasında fayda var. Bu, daha düzenli bir kullanım sağlar.

 

Görsel Tasarım

 

İşlevin yanı sıra, görsel tasarımı da değerlendirmeye almalısınız. Bu konudaki değerlendirmeyi çocuğunuzun yapmasına izin verin.

Sevilen çizgi karakterlerle süslü çantalar, çocukların en sevdiği modellerden. Bu noktada, Lisanslı Okul Çantalarını değerlendirebilirsiniz.

 

Çantada Fazla Ağırlıktan Kaçının

 

Konfor konusunda performansı yüksek bir çanta seçmiş olsanız bile, yanlış kullanımla zararlı etkilerin ortaya çıkması kaçınılmazdır.

Çocuğunuzun çantada çok fazla ağırlığı uzun süre taşımaması gerekiyor. Daha kolay taşıma için çanta askılarını, çanta, belin biraz yukarısında konumlanacak şekilde ayarlayın.

 

Çocukların Severek Kullanacağı Çantalar Burada!

 

Üzerinde Karlar Kraliçesi, Spider Man gibi çocukların hayranı oldukları kurgu karakterleri taşıyan lisanslı okul çantalarına online mağazamızdan ulaşabilir, indirimli Lisanslı Okul Çanta Fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.