Mama Sandalyesi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

22-08-2019 15:27
Mama Sandalyesi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Mama Sandalyesi Neden Gerekli?

 

Altıncı aydan itibaren bebeğinize ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. Ek gıdaya geçiş ve bebeğin uzuvlarını kontrol ederek oturabilmeye başlaması, mama sandalyesini gündeme getiriyor.

Mama sandalyelerini altıncı aydan, üç yaşını doldurana kadar kullanabilirsiniz. Peki, mama sandalyesi hangi işlevleri görür?

O, yalnızca yemek yeme için uygun ortam sağlamakla kalmıyor, çok daha fazlasını da yapıyor. Mama sandalyesi, bebeğin yeme alışkanlığını düzenli hale getirir. Her öğünde yemek için belirli bir yere oturmak, bebeğin oradayken yemek yemeye koşullanmasını sağlar. Yemek alışkanlığının düzenlenmesinde kendi yemek saatlerinizde bebeği, mama sandalyesiyle sofrada bulundurmak da çok işe yarayacaktır.

Mama sandalyesi sayesinde bebek, ebeveynle aynı masada bulunabilir. Herkesin yemek yediği ortamda, bebek de taklit için bile olsa yemeye başlayacaktır. İştahsız bebeklerde bu detaydan yardım alınabilir.

Ebeveynle aynı masada yer almak ayrıca sosyal, duygusal ve zihinsel gelişim için de önem taşıyor. Bu, bebek ve ebeveyn arasındaki iletişimi ve duygusal bağı güçlendirir. Birey olarak yetişkinlerin arasında, onlarla aynı aktiviteyi yapıyor olmak, özgüven gelişimine de yardımcı olacaktır.

Memnun eden bir kullanım deneyimi için Hangi Mama Sandalyesini Almalıyım sorusuna en uygun cevabı aramalısınız. 

 

Mama Sandalyesi Alırken Bunlara Dikkat Edin

 

Seçim yaparken, hangi mama sandalyesi çeşidinin kullanılacağını belirlemeli ve olmazsa olmaz özellikler konusunda dikkatli olmalısınız.

Standart ürünler sadece mama sandalyesi olarak kullanıma uygundur. Bunların yanı sıra günümüzde, ders masası, oyuncak at gibi farklı formlara dönüşebilen tasarımlar da mevcut. Model çeşitleri arasında seçim yaparken ihtiyaç ve beklentilerinizden rehberlik alın.

Ürün çeşidine karar verdikten sonra, temel özellikler konusunda değerlendirme başlıyor. Alternatifleri güvenlik, sağlık ve konfor açılarından sorgulamalısınız.

Seçeceğiniz mama sandalyesinde emniyet kemerinin varlığını gözetin. Üst düzey güvenlik için üç noktalı emniyet kemeri veya beş nokta paraşüt sistemli emniyet kemeri gibi sistemleri tercih edebilirsiniz.

Güvenlik konusunda ayak bağlantı sistemi ve ayaklar arası destek boruları gibi özellikler de gündeme gelebilir. Bunlar kırılmayı, kaygan zeminlerde kaymayı önleyen önemli sistemlerdir.

Sağlık değerlendirmesi ise ürünün yapısıyla ilgili. Mama sandalyesinin hiçbir bileşeni toksik özellik gösteren kimyasallar içermemeli. Satın alma kararı verirken sağlık standartlarına uygunluğu sorgulamanızda fayda var.

Konfor konusu da aslında sağlıkla yakından ilişkili. Ortopedik oturma bölümlerine sahip ürünler hem rahattır hem de omurga ve kaslar üzerinde olumsuz etki meydana getirmez.

Hangi Mama Sandalyesini Almalıyım sorusu, kullanışlılığı arttıran özelliklerin değerlendirilmesini de gerektiriyor.

Yıkanabilir kumaş, demonte olarak saklanabilme gibi özellikler, kullanımı daha kolay hale getirecektir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.