Mama Sandalyesi Deyip Geçmeyin

03-05-2019 14:38
Mama Sandalyesi Deyip Geçmeyin

Mama Sandalyesi Neden Önemli?

 

Mama sandalyesi bebekler için üzerinde yemek yenilen bir platformdan daha fazlasıdır. Bebeğinizi mama sandalyesinde yemek yemeye alıştırmanız için oldukça önemli nedenler söz konusu.

Bu araçlar her şeyden önce bebeğin ebeveynle aynı masada yer almasını sağlar. Ailenin diğer fertleriyle aynı masada bulunmak, anne baba ve bebek arasındaki iletişimin güçlenmesine katkıda bulunur, çünkü bebek anne ve babasıyla daha fazla şey paylaşmaya başlar.

Büyüklerin masasında yer almanın özgüven gelişimini desteklediğini söylemek de mümkün. Yetişkinlerle aynı konseptin içinde bulunmak, özellikle bir yaşından sonra, çocuğun kendisini önemli hissetmesini sağlayacaktır. Diğerleriyle aynı masada zaman geçirmek sosyalleşmek, sosyal beceriler edinmek için de oldukça gerekli. Unutmayın, toplum içinde sergilenecek davranışları yönetecek sosyal beceri önce aile içinde sosyalleşmekle edinilir.

Yemek yemese de, yetişkinlerin yemek vaktinde bebeğinizin mama sandalyesiyle masada yer almasını sağlamanızda fayda var. Bu ayrıca beslenme alışkanlıklarını da düzenleyecektir. İki yaşından sonra aynı saatlerde aile ile yemek masasında bulunmak, çocuğun bu saatlerde yemek yeme alışkanlığı kazanması açısından önemli.

Bebekler yaklaşık olarak beşinci aydan itibaren destek yardımıyla dik oturmaya başlayabilirler. Altıncı ay ise ek gıdalara geçiş yapılan dönemdir. Dolayısıyla altıncı ay, mama sandalyesi kullanımına başlamak için ideal zaman. Kullanışlı bir ürüne sahip olmak için Nasıl Mama Sandalyesi Almalıyım sorusu üzerine iyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Peki, mama sandalyelerinde hangi özellikleri gözetmelisiniz?

 

Dayanıklı ve Dengeli Aksam

 

Elbette, güvenlik her şeyden önce gelir. Pratik kullanım açısından hafif ürünlere yönelmek yerinde olacaktır, fakat hafif yapı bazı ürünlerde dayanıklılık ve denge açısından sorun yaratabilir. Bebeğinizin zaman içinde hareketliliği ve ağırlığı artacağı için bu konu ileri aylarda daha önemli hale gelecektir. Bu sebeple seçeceğiniz ürün hafif ama sağlam materyalden üretilmeli. Denge için ayaklar arasında bağlantı sağlayan destek borularının varlığını gözetebilirsiniz.

Emniyet kemeri ya da emniyet kilidi yüksek güvenlik için elzem. 5 nokta paraşüt sistemli ya da üç noktalı emniyet kemerleri üstün güvenlik sağlamaktadır.

 

Kullanışlılığı ve Konforu Arttıran Detaylar

 

Nasıl Mama Sandalyesi Almalıyım sorusu güvenlikten sonra, pratik kullanım ve bebeğinizin konforu için hangi ayrıntıların önemli olduğuyla da ilgili.

Öndeki tepsi formuna sahip platformun ve kumaş kısımların çıkarılabilir olması, temizliği kolaylaştıran detaylardan. Katlanabilir özellikteki ürünler ise taşıma konusunda büyük kolaylık sunar.

Rahat oturma alanı, bebeğin mama sandalyesine alışması ve orada gerektiği kadar uzun süre kalabilmesi için oldukça önemli. Oturma ünitesinde ortopedik, rahat tasarım ve bebeğin başını yaslaması için geniş kafalıkların varlığı, konfor seviyesini yükseltecektir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.