Mama Sandalyesi Alırken Bunlar Aklınızda Olsun

12-04-2019 16:38
Mama Sandalyesi Alırken Bunlar Aklınızda Olsun

Neden Mama Sandalyesi?

 

Bebeğinizin günlük beslenme rutinine ek gıdaları eklemeye başladığınız altıncı aydan sonra mama sandalyeleri devreye giriyor. Altıncı aydan yaklaşık üç yaşı doldurana kadar kullanıma uygun mama sandalyeleri, bebeğin düzenli ve yeterli yemek yeme alışkanlığı kazanmasında etkin rol oynamakta.

Yemek için her öğün aynı belirli yere oturmak bir süre sonra bebeği, oradayken yemek yemeye koşullandıracaktır. Bu, yemeyi reddetme sorunu için alınabilecek en etkili önlemlerden biri. Kendi yemek saatlerinizde mama sandalyesiyle bebeğinizin de sofrada yer almasını sağlamak da onun yeme alışkanlıklarını düzenlemek adına önemli. Ebeveynle aynı masanın etrafında bulunmak yemek yemesini kolaylaştıracağı gibi anne babayla iletişimi de güçlendirir, bebek ve ebeveyn arasındaki duygusal bağı geliştirir. Yetişkinlerle aynı masada yemek yemek, ayrıca özgüven gelişimine de katkı sağlayacaktır.

Hangi Mama Sandalyesini Almalıyım sorusuna cevap ararken konuyu iki boyutuyla değerlendirmenizde fayda var; mama sandalyesi çeşitleri ve mama sandalyesi özellikleri.

 

Mama Sandalyesi Çeşitleri Neler?

 

Standart özelliklere sahip basic mama sandalyeleri, yalnızca mama sandalyesi olarak kullanılan tek işlevli çeşitlerdir. Yeni tasarım ve üretim anlayışları günümüzde bundan çok daha fazlasını sunuyor.

Yeni nesil mama sandalyelerinin dikkat çeken özelliği çok fonksiyonlu olmaları. Salıncaklı mama sandalyeleri ve basit bir değiştirme mekanizmasıyla mama sandalyesi, ders masası ve oyuncak ata dönüşebilen çeşitler bu çok fonksiyonlu tasarımlardan.

Taşınabilir portatif mama sandalyeleri sahip olduğunuz bir diğer seçenek. Kolay taşımaya imkân veren bu ürünleri gittiğiniz her yere götürebilirsiniz.

 

Mama Sandalyeleri Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

 

Bu ürünlerin tasarımında dikkat etmeniz gereken üç temel konu var; güvenlik, konfor ve sağlık.

Ürün mutlaka işlevsel bir emniyet kemerine sahip olmalı. İleri düzey güvenlik için üç noktalı emniyet kemeri ve beş nokta paraşüt sistemli emniyet kemeri gibi sistemleri tercih edebilirsiniz.

Kırılmayı ve kaygan zeminde kaymayı önlemek için üründe ayak bağlantı sistemi ve ayaklar arası destek borularının bulunmasında fayda var.

Bebeğinizin konforu ve beden sağlığı için oturma grubu ortopedik yapıya sahip olmalı. Salıncak olma özelliğine de sahip modellerde baş yaslamak için kafalıkların bulunmasını, sırt kısmındaki eğimin ayarlanabilir özellikte olmasını tercih edebilirsiniz.

Ürün hiçbir bileşeninde sağlığa zararlı kimyasallar içermemeli. Mama sandalyesinin kumaşından boyasına her ayrıntıda güvenli materyallerin kullanıldığından emin olun.

Hangi Mama Sandalyesini Almalıyım sorusu kullanım deneyiminin niteliğiyle de ilgili. Güvenlik, konfor ve sağlık kriterlerinin yanı sıra, kullanım kolaylığını da seçenekleri değerlendirirken göz önüne alabilirsiniz. Demonte olarak saklanabilme özelliğine, yıkanabilir kumaşa sahip ürünler pratik bir kullanım deneyimi sağlayacaktır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.