İdeal Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

19-04-2019 15:33
İdeal Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

Kaliteli Yatak Kaliteli Uyku Demektir

 

Bebeklerin bedensel ve zihinsel gelişimleri üzerinde uykunun rolü son derece büyük. Günde yaklaşık on altı saat uyuması gereken bebekler için uyku, gelişim sürecinin bir parçasıdır. Büyüme hormonunun salgılanması ve buna bağlı olarak protein sentezi uyku sırasında artmakta. Bu, bebeğin fiziksel gelişimini sağladığı gibi, vücudun kendini onarıp yeniden yapılanmasını da sağlar.

Sağlıklı bir gelişim için uyku süresinin yeterli, uyku kalitesinin yüksek olması gerekiyor. Yeterli ve kaliteli uykudan mahrum kalmak büyüme sürecini sekteye uğratır, bebeğin huzursuz tepkiler vermesine neden olur.

Uyku kalitesi, uyku süresi ile yakından ilişkili. Yeterince derin ve huzurlu olmayan bir uyku, uzun da sürmeyecektir. Kalite ise uyku ortamının konfor derecesine bağlı. Konforlu olmayan bir ortamda kaliteli uykudan bahsetmek mümkün değil. Bu sebeple, bebeğin uyuduğu ortamda tüm koşulların uyku için uygun olması çok önemli. Işık ve ses miktarı, duvarların rengi ve yatağın yapısı uyku üzerinde en büyük etkiye sahip, ortamla ilgili olan faktörler.

Bebeğinize yatak seçerken son derece titiz davranmalısınız. Peki, Hangi Bebek Yatağı Tercih Edilmeli? Kaliteli bir bebek yatağı hangi özelliklere sahip olmalı?

 

Bebek Yatağı Alırken Bunlara Dikkat Edin

 

Söz konusu yatak seçimi olunca önce, bu alanda bahsi sıkça geçen "ortopedik” kavramının anlamına açıklık getirmek gerekiyor. Ortopedik kelimesi, kemik, kas, sinir ve eklemler gibi bedensel hareketle ilgili olan yapılardaki bozuklukları tedavi eden bilim dalına verilen isim olan "ortopedi” kelimesinden türemiştir ve "kemik, kas, sinir ve eklemlerle ilgili olan” anlamına gelir. Bundan yola çıkarak ortopedik yatağın, bu yapıların düzeni ve işleyişine zarar vermeyen, onlara uyum sağlayan yatak olduğu söylenebilir.

Bu noktada, her sert yatağın ortopedik olmadığını aklınızda tutmanızda fayda var. Gereğinden fazla sert yataklar vücuda ihtiyaç duyduğu konforu sağlamaz. İdeal yatak, bedenin doğal yapısını destekleyen, ona uyum sağlayan ergonomiye sahip üründür. Çok sert yataklar kadar, çok yumuşak yatakların da rahatsızlık verici ve sağlıksız olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Hangi Bebek Yatağı Tercih Edilmeli sorusuna cevap ararken bu alandaki son gelişmelerden haberdar olmanızda da fayda var. Uyku teknolojilerindeki gelişmeler, bu konuda üstün özelliklere sahip ürünler ortaya çıkarmakta. Vücut ısısına duyarlı yataklar, bu özellik sayesinde vücut şeklini alıyor. Omurlara binen yükü ve basıncı en aza indiren yüzeyler sunan yataklar, bedenin doğal yapısına zarar vermiyor.

Yatağın ergonomisi kadar üretildiği materyallerin yapısı da önemli. Anti bakteriyel, anti – alerjik seçeneklere öncelik verebilirsiniz. Yatağın hiçbir bileşeninin kanserojen içermediğinden emin olun.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.