İdeal Ana Kucağı Hangi Özelliklere Sahiptir?

23-05-2019 15:30
İdeal Ana Kucağı Hangi Özelliklere Sahiptir?

Ana Kucağı Seçiminde Bunlara Dikkat Edin

 

Bebek taşıma için ebeveynlere sunulan alternatifler arasında ana kucağı, pratik kullanımıyla öne çıkanlardan. Oto koltuğu olarak kullanılan ana kucağı türlerinin yanı sıra, ev tipi ürünler de mevcut.

Hangi Marka Ana Kucağını Almalıyım sorusunun kafa karıştırmasının nedeni, piyasada birbirinden farklı özellikler sunan onlarca markanın yer alması. Peki, bu kadar seçenek arasında ideal olan nasıl belirlenir? Memnun edici bir kullanım deneyimi sunan ana kucağı hangi özelliklere sahiptir?

 

Ergonomik Tasarım

 

Tasarımın ergonomik olması hem bebek hem de ebeveyn için avantaj sunar. Ergonomik ürünler, kolay taşıma ve kurulum ile beraber, ortopedik oturma alanına da sahip seçeneklerdir.

Satın alacağınız ana kucağının oturma, yatma, yaslanma için kullanılacak bölümünün yeterince geniş ve yumuşak olmasına dikkat edin. Bu, bebeğin konforu ve iskelet/kas sistemi sağlığı için son derece önemli. Dolgulu oturma yerine sahip ürünler rahat yapılarıyla öne çıkmakta.

Sırt dayanağında farklı kademeler için ayarlanabilirlik özelliğini gözetin. Bu kısım, yatma, yaslanma ve oturma pozisyonları oluşturacak şekilde ayarlanabiliyor olmalı.

 

Sallanma Özelliği

 

Ev tipi ana kucağının beşik olarak da işlev görmesi, ebeveynler için önemli bir avantaj. Sağa, sola, ileri, geri sallanabilen alternatifler, bebeğin uykuya dalmasını kolaylaştırır. Bu özellik, uyumasa bile bebeğin sakinleşmesini, daha huzurlu hissetmesini sağlayacaktır.

Kolay sallanım için bilyeli modellere yönelebilirsiniz. Yaylanabilen tasarımlar da kendi kendilerine sallanma özelliğiyle avantajlı seçeneklerden.

 

Güvenli Kullanım

 

Yeterli koruma sağlayan emniyet sistemi, ürünü iç rahatlığıyla kullanmanızı mümkün kılacaktır. Bununla birlikte, emniyet kemerine sahip olmak, bir ürünü bebeğiniz için güvenli yapmaya tek başına yeterli olmayabilir. Taşıma kapasitesi de güvenlikle ilgili önemli konulardan. Bebeğinizin ağırlığına uygun ürünleri seçmelisiniz.

 

Oyuncak Barı

 

Ürünün ön kısmında konumlanan oyuncak barı, küçük peluş oyuncakları asmak için platform sunar. Oyuncak asmaya imkân tanıması, bebeğin ana kucağı içinde daha keyifli vakit geçirmesini ve oyalanmasını sağlayacağı gibi, el-göz koordinasyonu ve motor becerilerin gelişimi için de önem taşıyacaktır. Oturma bölümünün hemen önünde asılı oyuncaklara ulaşmaya çalışmak, onları tutmak gibi basit hareketler, ince ve kaba kas motor becerilerin gelişimini destekler.

Pratik kullanım için, oyuncak barının çıkarılabilir özellikte olmasına özen gösterin.

 

Açılır Kapanır Tente

 

Güneş, yağmur, rüzgâr, ışık gibi dış çevre koşullarına karşı koruma sağlaması için üründe tentenin yer alması önemli. Örtüyle beraber kullanılacak tente, toz ve sinek gibi rahatsız edici etkenlerin de bebeğe ulaşmasını önleyecektir.

 

Sağlıklı Materyaller

 

Hangi Marka Ana Kucağını Almalıyım sorusunun cevabını belirleyecek en önemli konulardan biri elbette sağlık. Tercihinizi, bebeğinizin sağlığını en az sizin kadar önemseyen markalardan yana kullanın. Sorumluluk sahibi üreticiler, ürünlerinde sağlık için risk taşıyan malzemeler kullanmaz.

Ana kucağının iskeleti, kumaş parçaları, iskelette ve kumaşlarda kullanılan boyalar, sağlık standartlarına uygun olmalı. Bunun yanı sıra, oturma alanının ortopedik olması ve kumaş bölümler için hijyenik, yıkanabilir, terletmeyen malzeme tercihi de sağlıkla ilişkili konular arasında yer almakta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.