Hangi Beşiği Tercih Etmelisiniz?

16-04-2019 16:00
Hangi Beşiği Tercih Etmelisiniz?

Beşik Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Günün büyük bir kısmını uyuyarak geçiren bebekler için uyku, dinlemekten ziyade büyümek için gerekli. Hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi sağlayan büyüme hormonu genellikle bebek derin uykudayken salgılanır. Bu sebeple yeni doğan bebekler için günde ortalama 16 saatlik bir uyku ihtiyacı söz konusu. Uykunun süresi kadar kalitesi de büyük önem taşıyor. Deliksiz bir uyku, gelişimle ilgili işlevi daha sağlıklı şekilde yerine getirirken, aynı zamanda bebeğin sakin ve huzurlu olmasını da sağlar.

 

Beşik Modelleri Arasında Karar Verin

 

Uyku kalitesi üzerinde uyku ortamının etkisi büyük. Bu sebeple beşik satın alma sürecinde dikkatli olmalısınız. Piyasada sepet beşik, oyun parkı beşik, portatif beşik, opsiyonel sallanma özelliğine sahip beşik ve beşik olarak fonksiyon gören sallanır ana kucağı gibi farklı özelliklere sahip modeller mevcut. Bunlar arasında En Kullanışlı Beşik Modellerinin hangisi veya hangileri olduğunu tayin ederken göz önünde bulundurmanız gereken faktörler söz konusu.

 

Konfor

 

Rahat uyku ortamı sağlıyor olmak, elbette, bir beşik için olmazsa olmaz özelliklerden. Beşik, içinde yatakla birlikte satılıyorsa, yatağın ortopedik özelliklere sahip olup olmadığını kontrol edin.

Ekstra konfor için çeşitli opsiyonlar bulabilirsiniz. Sırt kısmında bulunan oturma, yaslanma ve yatma olmak üzere kademeli ayar özelliği bunlardan biri. Daha fazla konfor sağlayan bir diğer özellik olan açılır kapanır tente, özellikle aydınlık ortamda bebeğin gözüne ışığın direkt gelmesini önleyerek uyku kalitesi üzerinde olumlu etki yaratır.

Tente örtüsü, cibinlik gibi detaylar ise bebeğinizin, uçan haşereler sebebiyle rahatsız olmasını önleyecektir.

 

Güvenlik

 

Seçtiğiniz beşiğin düşme, sıkışma, yaralanma gibi riskler yaratmadığından emin olun. Model parmaklıklıysa, parmaklıklar arasındaki mesafenin çok geniş olmamasına dikkat etmelisiniz. Bazı modeller kolay taşınabilirlik için tekerleklidir. Tekerleğe sahip beşiklerde fren sistemi mutlaka yer almalı.

Bunlarla beraber, beşiğin üretiminde kullanılan malzemelerin içeriği de güvenlik konusuyla ilgili. Beşik iskeletinden kumaşlara kadar hiçbir bileşen sağlığa zararlı madde içermemeli. İskelette elektrostatik boyalar ideal seçeneklerden. Solvent içermeyen bu boyalar, sağlık açısından riskli değildir. Bu boya türü ayrıca kolay kolay çizilmez ve boya atması gibi sorunlara neden olmaz.

 

Kullanım Kolaylığı Sağlayan Detaylar

 

En Kullanışlı Beşik Modellerinin hangisi veya hangileri olduğu kişiden kişiye değişir. Seçimi, kendi ihtiyaç ve beklentilerinizi göz önünde bulundurarak yapmalısınız.

Bilyeli mekanizmaya sahip beşikler rahat sallama imkânı sunar. Pek çok beşik modelinde sallanma özelliği sadece istenildiği zaman aktif edilebilmekte, istenilmediğinde beşik sabitlenebilmekte.

Alt değiştirme tablası, beşiklerde kullanışlılığı arttıran bir diğer özellik. Bu tabla sayesinde gerektiğinde bebeğinizi yataktan alıp tabla üzerine yatırarak alt değiştirme işini pratik şekilde halledebilirsiniz.

Bebeğinizin odasında fazla depolama alanı yoksa çekmece veya malzeme ceplerine sahip modelleri tercih etmenizde yarar var. Yıkanabilir iç yatak ve yıkanabilir kumaştan yan ürünlere sahip beşikler ise temizliği oldukça pratik hale getirmeleriyle dikkat çekiyor.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.