Hangi Bebek Oyun Halısı Seçilmeli?

27-06-2019 09:02
Hangi Bebek Oyun Halısı Seçilmeli?

Hem Eğlence Hem Gelişim

 

Bebeğin zihinsel gelişiminde oyunun- oyuncakların rolü çok büyük. Bebeklik döneminde ses, ışık, renk gibi uyaranlar bakımından zengin bir ortamda bulunmak, duyusal gelişimi olumlu yönde etkilemektedir. Üstelik sadece zihinsel gelişim değil, sağlıklı fiziksel gelişimde de oyunun pozitif etkilerinden bahsetmek mümkün. Uygun oyunlar ve oyuncaklar, büyük kas motor becerileri ile küçük kas motor becerilerinin gelişimini destekler.

Erken dönemler için en uygun oyuncak alternatifleri arasında oyun halıları (oyun matları) gelmekte. Kaliteli oyun halıları bebekler için güvenli, zengin ve hijyenik bir oyun ortamı sunar.

Peki, Hangi Bebek Oyun Halısı memnun edici bir kullanım sağlar? Bebek oyun halılarında bulunması gereken özellikler nelerdir?

 

Uyaran Açısından Zenginlik

 

Oyun halısının tek amacı bebeğin oyalanmasını sağlamak değil. Zihinsel ve fiziksel gelişimi destekleme amacını gerçekleştirebilmesi için ürün, renk, ses ve ışık uyaranlarını sunan bir tasarıma sahip olmalı. Bu nedenle renkli halı deseni, müzik çalma gibi özellikler bakımından zengin alternatiflere yönelin.

 

Sağlıklı Materyal

 

Elbette, bebeğinizi ilgilendiren her üründe olduğu gibi, oyun halısında da materyal yapısı büyük önem taşıyor. Üretimde kullanılan materyallerin hiçbiri toksik özellik göstermemeli. İnsan sağlığına zararı olan maddelerin aynı zamanda ekosistem için de tehdit edici olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Ona, içinde güvenle yaşanabilir bir gezegen ve gelecek bırakmak için bu tür detayları da önemsemelisiniz.

 

Güvenli Tasarım

 

Oyun halısının yapısında bebeğe zarar verecek keskin bir kenar, sıkıca sabitlenmemiş vida gibi küçük parçalar vs. bulunmamalı. Bu tür konularda sıkıntı olup olmadığını anlamak için ürünün tarafınızdan dikkatli şekilde incelenmesi gerekmekte.

 

Çoklu Fonksiyonlar

 

Hangi Bebek Oyun Halısının seçilmesi gerektiği konusunda belirleyici etkisi en yüksek olan unsur, ürünün sahip olduğu işlevler.

Daha iyi bir kullanım deneyimi için birden fazla işlev sunan modellere yönelebilirsiniz. Yatarak, oturarak ve ayakta oyun oynamaya imkân veren çeşitler, daha uzun bir süre bebeğinize eşlik edebilir. Yatarak oyun oynama opsiyonu, bebeğin henüz oturmadığı ya da ayakta duramadığı dönemlerde ürünün kullanımını mümkün kılmakta.

Bazı oyun halısı çeşitleri beşik olarak da kullanılabilir. Bunlar uyuma alanı olarak gayet kullanışlıdır. Bazılarında ise mama masası özelliği karşımıza çıkıyor.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.