Emzirme Yastığı Ne İşe Yarar?

30-10-2019 10:36
Emzirme Yastığı Ne İşe Yarar?

Maksimum Konfor İçin Emzirme Yastığı

 

Ebeveynlerin gereksinimlerini daha ayrıntılı şekilde analiz eden yeni tasarım ve üretim anlayışları sayesinde ortaya gerçek çözümler çıkmakta. Bu çözümler, standart beklentilerden daha fazlasını karşılıyor.

Emzirmede daha fazla rahatlık sunan emzirme yastığı, bu yeni nesil çözümlerden. Emzirme yastığı, özel tasarıma sahip bir çeşit minderdir.

Peki, Emzirme Yastığı Ne İşe Yarar? Hem anne hem de bebek için çeşitli avantajlar söz konusu.

 

Anne İçin Konfor

 

Bu dönem günlük rutininiz içinde emzirme işlemi, hayli büyük bir yer kaplayacak. Dolayısıyla işlemi, doğru pozisyonda yapıyor olmanız önemli. Yanlış emzirme pozisyonu, bel, sırt ve boyun bölgelerinde kas tutulmasına yol açacaktır.

Emzirme yastığı, annenin vücudunu doğru şekilde destekleyerek bu sorunun önüne geçiyor. Yastığa yerleştirilen bebeğin bulunduğu konum, annenin öne doğru eğilmesine gerek bırakmaz. Bu da vücutta ağrı oluşumunu önler.

 

Sezaryen Doğum Yaptıysanız…

 

Sezaryen ameliyatı sonrası, dikişler tamamen iyileşene kadar çok dikkatli olunmalı. Yanlış emzirme pozisyonu, dikişli bölgeye zarar verebilir, burada ağrıya sebep olabilir. Bu nedenle emzirme yastığı, sezaryen ameliyatıyla doğum yapmış anneler için oldukça kullanışlı. Dikişli bölgeyi zorlamadan emzirme işlemini gerçekleştirmek için emzirme yastığından yardım alabilirsiniz.

 

Doğru Emzirme Pozisyonu

 

Yanlış emzirme pozisyonu, sütün göğüslere ulaşmasını önleyebilir, bebeğin vücudunda ağrı yaratarak, bebeğin emmeyi kısa sürede bırakmasına neden olabilir. Bunlar ise, vücudun süt üretimini azaltması sonucunu doğurabilir, zira ne kadar fazla emzirirseniz, vücudunuz o kadar fazla süt üretir.

Emzirme yastığı, bebeğin doğru pozisyonda emzirilmesini de kolaylaştırır. Böylece anne sütünde azalma olmaz ve rahatsız edici pozisyon dolayısıyla emmeyi hemen bırakma durumu yaşanmayacağından bebek, yeterince beslenebilir.

 

Hamilelikte de Kullanabilirsiniz

 

Emzirme Yastığı Ne İşe Yarar sorusu, sadece emzirme dönemini ilgilendirmiyor. Bu üründen hamilelikte de yararlanabilirsiniz.

Hamileyken yan pozisyonda yatmayı konforlu hale getirmede emzirme yastığı yardıma koşabilir. Karnınızın altına ya da bacaklarınızın arasına yerleştireceğiniz bir emzirme yastığı, büyük ölçüde rahatlık sağlayacaktır.

Emzirme yastığını, bebeğin oturuşunu desteklemek için kullanmanız da mümkün. Oturmaya başladığında bebeğinizin vücudunu emzirme yastığıyla destekleyerek onun için daha rahat bir oturma pozisyonu sağlayabilir, düşme riskini azaltabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.