Emzik Kullanımıyla İlgili Önemli Detaylar

17-07-2019 12:58
Emzik Kullanımıyla İlgili Önemli Detaylar

Emzik Kullanımına Ne Zaman Başlanmalı?

 

Emzik kullanımına başlamak için her bebek ve her durum için geçerli belli bir zamandan söz etmek mümkün değil. Bununla birlikte, yeni doğan bebeklerde emzik kullanımı ya hiç olmamalı ya da kısıtlı olmalı. Yaklaşık ilk kırk günü kapsayan bu süreçte, yoğun emzik kullanımı, bebeğin anne memesine ilgisini düşürebilir.

Bebeğin fiziksel gelişimi yavaş işliyor, doğal şekilde kilo alımı gerçekleşmiyor ya da anne memesine ilgisi düşükse emzik kullanımını ertelemekte fayda var.

 

Emzik Hangi Durumlarda Gerekli?

 

Her şeyden önce emziğin bebek bakımında bir gereklilik olmadığını bilin. Bununla beraber, belirli kurallara uyulduğu takdirde, emzik kullanımının sakıncası yoktur, hatta bundan yarar da elde edebilirsiniz.

Bebeğiniz, karnı doyduktan sonra da memenizi emmeye devam etmek istiyor, parmağını emme davranışında bulunuyorsa, bu yüksek emme ihtiyacını gidermek için emzik kullanmakta yarar var. Uygun emzik bebeği, zarar verebilecek cisimleri emmekten alıkoyacaktır.

 

Emzik Seçimi

 

Emzikler formlarına göre, damaklı ve damaksız olmak üzere ikiye ayrılır. Damaklı emzikler damağın şeklini alabildiklerinden diş gelişimine zarar vermez. Bu nedenle, diş çıkarma dönemindeki bebekler için uygudurlar. Damaksız emzikler ise 1 yaşından küçük bebeklerde sorunsuzca kullanılabilir.

Emziği, bebeğin yaşına göre seçmelisiniz. Özellikle 1 yaşından sonra kullanılacak emziklerde diş ve diş etlerinin doğal gelişimini destekleyen ortodontik yapı çok önemli. Bunun yanı sıra emzik seçiminde, insan sağlığına zarar vermeyen materyal kullanımını da önemsemelisiniz.

Philips Avent Emzik Yeni Doğan bebeklerden, 18 aylık ve üstü bebeklere kadar, her yaş grubu için uygun alternatiflere sahip. Ortodontik yapı, yüksek emzik kabul oranı ve BPA içermeyen yapısıyla Philips Avent emzikler, son derece güvenilir kullanım sunmakta.

 

Emzik Temizliği

 

Emziği mümkün olduğunca temiz tutmalı ve sık sık sterilize etmelisiniz. Sterilizasyon için emziği yaklaşık 5 dakika boyunca kaynatmak yeterli gelecektir. Bu kaynatma işleminin emzik yapısında bebeğe zarar verici etkiler oluşturmaması için, emzik materyalinin BPA gibi zararlı kimyasal maddeler içermemesi gerekiyor.

 

Emzik Ne Zaman Değiştirilmeli?

 

Emziği periyodik olarak değiştirmeye özen gösterin. 3 ayda bir değişim, normal şartlar altında uygundur. Bununla birlikte, emzikte deformasyon söz konusuysa beklenmeden yeni ürün kullanılmaya başlanmalı.

 

Emziğin Diş Yapısını Bozmaması İçin…

 

Bebekler emziği emerken dillerini ön dişlerine doğru iterler. Bu hareket, diş gelişiminin hızlandığı dönemlerde, dişlerin doğal sıralanmasını bozucu etki yaratabilir. O yüzden, emzik kullanımını en geç 2 yaşından önce bıraktırmak gerekiyor.

1 yaşından sonra, bırakana kadar ise mutlaka damaklı emzikler kullanılmalı.

 

Emziklerde Güvenilir Seçenekler TommyBaby’de

 

Bebeğinizin sağlığını riske atmayın.

İç rahatlığıyla kullanacağınız Philips Avent emziklere online mağazamızdan ulaşabilir, indirimli Philips Avent Emzik Fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.