Ek Gıdaya Geçerken…

11-07-2019 12:37
Ek Gıdaya Geçerken…

Bilgi ve Uygun Araçlarla Donanın

 

Ek gıda gündeme geldiyse önemli bir süreç başlamış demektir. Bu sürecin gereği gibi ve kolayca işlemesi için konuyla ilgili yeterli bilgiye ve işinizi kolaylaştıracak araç gerece sahip olmanız gerekiyor. Uzmanların uyarı ve önerileri ile uzman markaların konuyla ilgili ürünleri önemli donanımlar. Doğru bilgi ve mama hazırlarken pratiklik sağlayacak Philips Avent Buharlı Pişirici, biberon ısıtıcı gibi ürünlerle süreci sorunsuzca atlatabilirsiniz.

 

Ek Gıdaya ne Zaman Geçilir?

 

Ek gıdaya başlamak için en uygun zaman, altıncı ayın başlarıdır. Bu dönemde fiziksel gelişim hızı artar, dolayısıyla bebeğin vücudu daha fazla ve çeşitli besin öğelerine ihtiyaç duyar. Altıncı ayla birlikte anne sütü, dengeli beslenme için tek başına yeterli gelmeyecektir. Ek gıdalar bu dönemde, anne sütünde bulunmayan besin öğelerinin temin edilmesini sağlar.

Ek gıdaya geç ve erken başlamak çeşitli sorunları beraberinde getirebilir. Geç başlamak, gelişimin aksamasına ve demir eksikliğine yol açar. Erken ek gıda alımı ise bebeğin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için sindirimle ilgili sorunlar yaratacaktır. Bununla birlikte, bazı durumlarda ek gıdaya biraz daha erken başlanabilir. Annenin sütü yeterli gelmiyorsa ve bebekte ciddi oranda demir eksikliği varsa, doktor onayıyla ek gıdaya beşinci ayda başlanabilir.

 

Ek Gıda Vermeye Nasıl Başlanabilir?

 

Sürecin başında, gıdalar püre halinde ve çorba olarak sıvı formda verilmeli. Fakat süreç ilerledikçe katı formlu gıdalara geçilmeli, aksi halde çiğneme refleksi gelişmeyecektir.

Vereceğiniz ilk gıdalar, alerji riski taşımamalı ve keskin tatlara sahip olmamalı. Bu kapsamda, patates, kabak, havuç, bezelye gibi besinler birçok bebek için uygun alternatifler.

İlk 6-12 aylık süreçte ek gıda, anne sütünün yerine geçmemeli. Bebek 8 aylık olana kadar günlük besin ihtiyacının yaklaşık %70’i anne sütünden karşılanmalı.

Bebek ek gıdayı reddediyorsa, onu zorlamayın. Kaşığı tamamen doldurup hepsini bir defada yemeye zorlamak yerine, kaşık miktarını az tutmayı deneyebilirsiniz. Çoğu zaman ellerle yemek bebekler için daha keyiflidir. Elleriyle özgürce yiyebilmesine izin vermek, bebeğin gıdaya ilgisini arttırabilir.

 

Mama İçin Buharda Pişirme Yöntemini Kullanın

 

Bebeğinize vereceğiniz mamaların içeriği ve hazırlanış yöntemi büyük önem taşıyor.

Sebzelerle mama hazırlarken buharda pişirme metodunu kullanmanız yerinde olacaktır. Buharda pişen gıdaların besin değerleri kaybolmaz ve sindirimleri daha kolaydır. Ayrıca bu pişirme yöntemi, gıdanın kendine özgü tadının fazla değişime uğramasını da engeller.

 

Sağlıklı Mamalar Hazırlarken TommyBaby Yanınızda!

 

Philips Avent ayrıcalığı taşıyan buharlı pişiriciler, bebeğinize güvenle verebileceğiniz mamalar hazırlamanızı sağlıyor. Etkili buhar döngüsüyle yiyeceklerin suyunu tutarak besin değerlerini koruyan bu ürünler ayrıca, az parçaya sahip, yani temizlenmeleri de oldukça kolay.

Philips Avent Buharlı Pişirici ve blender ile diğer Philips Avent ürünlerine indirimli fiyatlarla online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.