Doğru Bebek Bisikleti Nasıl Seçilir?

15-05-2019 17:08
Doğru Bebek Bisikleti Nasıl Seçilir?

Bisiklet Sadece Bir Oyuncak Değildir

 

Bebeklerin kullanımı için tasarlanan üç tekerlekli bisikletler, eğlence işlevinin yanı sıra, bebeğin fiziksel gelişiminde de rol üstlenir. Bisiklet kullanmak özellikle kaba ve ince motor becerileri ve el göz koordinasyonu gelişimini destekler.

Peki, Bebek Bisikleti Nasıl Seçilir? Üç tekerlekli bisiklet seçiminde nelere dikkat etmelisiniz?

 

Taşıma Kapasitesini Göz Ardı Etmeyin

 

Her ürün belli bir taşıma kapasitesine sahiptir. Bu kapasitenin üstündeki ağırlık, bisikletin ve dolayısıyla bisiklet üstündeki bebeğin zarar görmesi riskini doğurur. Bebeğinizin ağırlığı bisikletin taşıma kapasitesinden fazlaysa denge sağlamada da sorun çıkacağından düşme riski yüksektir.

 

Rahat Yönlendirme İçin Hafiflik Önemli

 

Bebeğinizin bisikleti zorlanmadan kontrol edebilmesi için ürün hafif yapılı olmalı. Hafif seçenekleri araştırırken dayanıklılığı da mutlaka göz önünde bulundurun.

 

Eğlenebilmenin Ön Şartı Konfor

 

Rahat olmayan bir oturma yeri, bebeğinizin bisiklet sürüşünden alacağı keyfi azaltacaktır. Oturma bölümü yeterince geniş ve yumuşak yapılı olmalı.

 

Kullanılan Materyaller Sağlıklı mı?

 

Gövdeden kumaşa, her parçada sağlık standartlarına uygunluğu gözetin. Hiçbir parça ağır kimyasallar içermemeli, kanserojen etki gösteren materyallerden üretilmemeli.

 

Güvenlik İhmale Gelmez

 

Bisiklet keyfine gölge düşmemesi için yüksek güvenlik önlemlerine sahip modelleri tercih edin. Ön tarafta bebeğin düşmesini engelleyecek koruma barı ve oturma bölümünde emniyet kemeri, önemli özelliklerden. Daha fazla güvenlik için kaskla beraber satılan ürünlere yönelebilirsiniz ya da kaskı ayrı olarak satın alabilirsiniz.

 

Kullanışlılığı Arttıran Detaylar

 

Bebek Bisikleti Nasıl Seçilir sorusu yalnızca olmazsa olmaz özelliklerle ilgili değil. Bisiklet kullanımını daha üstün hale getirecek detayları da değerlendirebilirsiniz.

Ürünün önünde ya da arkasında yer alacak bir sepet oldukça kullanışlı olabilir. Bu sepete bebeğinizin bisiklet keyfi için dışarı çıkarken yanınıza aldığınız önemli eşyaları koyabileceğiniz gibi, bebeğin oyuncaklarını da yerleştirebilirsiniz.

Ses çıkaran, ışıklı, canlı renklere sahip ön konsol, bisiklet sürüşünü daha eğlenceli hale getirecektir. Bu tip detaylar ayrıca bebeğin zihinsel gelişimi için gerekli "uyaran zenginliği”ni sağlaması açısından da önemli.

Bisiklet elbette güzel havalarda, açık alanda kullanılacak. Dolayısıyla güneşten korunma konusuna dikkat etmek gerekiyor. Tenteli modeller bebeğin güneşe maruz kalmasını engellediği için tercihi etkileyebilir.

Ebeveyn direksiyonu, gerekli zamanlarda ürünü sizin yönlendirmenizi kolaylaştırır. Kullanılmadığında çıkarılarak araçta ağırlık yapmaması için çıkarılabilir itme kollarını tercih edebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.