Çocuğunuza Spor Yapma Alışkanlığı Kazandırın

31-05-2019 13:56
Çocuğunuza Spor Yapma Alışkanlığı Kazandırın

Spor Yapma Alışkanlığı Neden Kazandırılmalı?

 

Hepimiz biliyoruz; Spor, 7’den 70’e her insan için çok önemli. Hayat kalitesi üzerinde düzenli ve bilinçli şekilde spor yapmanın etkileri herkesin malumu. Fakat bunun bilincinde olmak, birçoğumuz için sporu hayatın bir parçası haline getirmeye yetmiyor. Sizce neden?

Konu elbette, sporu alışkanlık haline getirmede yaşanan güçlükle ilgili. Yetişkin yaşta, çeşitli sorumluluklarla dolu bir rutin içinde bu alışkanlığı edinmek, gerçekten oldukça güçlü bir irade istiyor. Bu sebeple, spor alışkanlığını erken yaşlarda kazanmak gerek. Çocuklukta edinilen alışkanlıklar daha kalıcıdır.

Çocukları spora teşvik etmenin tek yararı, ömür boyu sürecek spor yapma alışkanlığı edinmelerini sağlamak değil elbette. Yaşına ve ilgi alanlarına uygun spor, zihinsel ve bedensel gelişim üzerinde çok büyük olumlu etkilere sahiptir. Spor yapan çocuklar daha kolay sosyalleşir, kendilerini tanır, güçlü bir özgüven ve disiplin geliştirirler.

Fiziksel sağlığın korunması ve geliştirilmesinde de yeterli hareketin önemi büyük. Spor bağışıklık sisteminin güçlenmesini, kaba motor becerilerin gelişimini destekler, ileri yaşlarda görülen birçok hastalığa karşı koruyucu işlev görür.

 

Çocuğunuzun Günlük Rutinini Hareketlendirin

 

Spor derken kastedilen yalnızca yüzme, basketbol, futbol gibi belirli branşlardaki aktiviteler değil. Çocuğunuz bunların hiçbirisine ilgi duymuyor olabilir. O halde, günlük hayatına daha fazla hareket katmaya çalışın.

Dijital ekranlardaki eğlenceli dünyalar sebebiyle günümüz çocukları, eski nesillere kıyasla daha az hareketli. Sokakta koşarak, zıplayarak vs. oynanan oyunların yerini, ekran başında oturarak oynanan oyunlar aldı.

Onun günlük rutinine hareket katmak için Çocuk Scooter ve bisiklet gibi oyun araçlarından yararlanabilirsiniz.

 

Spor Yapma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

 

Bebeklikten itibaren onunla oyun oynamak, çocuğunuzu gözlemlemek, neye yatkın olduğunu ve ilgi alanlarını keşfetmek için harika bir fırsat sunar. Böylece bebeklikten sonraki dönemde onu hangi spora yönlendirebileceğinizi bilirsiniz.

Erken yaşlardan itibaren çeşitli sporları tanımasını sağlayın. Bunlar arasında özel ilgi duyduklarının olup olmadığını gözlemleyin.

İşin içine eğlence katın. Hareket etmesini sağlarken eğlendiren seçenekleri kullanın. Bunlar özellikle, herhangi bir spor dalına ilgi duymayan çocuklar için ideal alternatifler.

Bisiklet, geçmişten günümüze, her dönemin çocukları için en keyifli oyun araçlarından biri. Çocuğunuza bisiklet seçerken yaşına uygunluğu mutlaka değerlendirmelisiniz. Üç tekerlekli Çocuk Scooter Modelleri de eğlenceyi ve sporu bir arada sunan araçlardan. Scooter alırken yön tayinini kolay şekilde yapan, arka ayak fren sistemine sahip, çocuğun boyuna göre ayarlanabilir modellere öncelik verebilirsiniz. Bisiklet, scooter gibi araçlarda yeterli güvenlik sistemlerinin varlığını mutlaka önemseyin.

Ona örnek olun. Çocuklar anne babalarını taklit ederek öğrenirler. Sizi spor yaparken görmek, kendi isteğiyle spora başlamasını sağlayacaktır.

 

Bunlara Dikkat!

 

Spor yapma alışkanlığı kazandırmaya çalışırken baskıcı bir tutum sergilemediğinizden emin olun. Aksi takdirde, çocuğun spordan tamamen soğumasına ve sizden uzaklaşmasına neden olabilirsiniz.

Yaşına uygun olmayan, aşırı yorucu sporlar, yarar yerine zarar verecektir. Yaptığı spor, çocuğun yaşına ve ilgi alanlarına uygun olmalı.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.