Biberon Seçimi ve Kullanımı

09-07-2019 13:59
Biberon Seçimi ve Kullanımı

Biberon Satın Alırken Bunlara Dikkat Edin

 

Biberon satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken üç temel kriter söz konusu: biberon ebadı, emzik formu ve üretimde kullanılan materyal.

Biberon boyuna karar verirken bebeğin yaşı ve iştah durumu değerlendirilmeli. Yaş ve iştah arttıkça ihtiyaç duyulan boy da artacaktır. Genel olarak yeni doğanlar için 90 ila 120 ml yeterli gelmekte.

Biberon emziğinin anne göğüs ucuna form ve doku olarak benzemesi önemli. Bu, bebeğin sütü rahatça emebilmesini sağlar. Anne göğsüne benzerlik ayrıca, biberonla beslenmenin anne göğsüne yabancılaşmaya neden olması riskini de önler.

Biberon şişesinde ve emzikte kullanılan materyal insan sağlığına zararlı bileşenlere sahip olmamalı. Cam biberonlar sağlık açısından en güvenilir alternatiflerden biri. Bununla birlikte, yüksek ısıda sterilize edilirken çatlamaması için kaliteli tür materyalden üretilmiş cam biberonları tercih etmelisiniz. Plastik biberon kullanacaksanız, plastik materyalinin Bisfenol A içermediğinden emin olmanız gerekiyor.

 

Neden Philips Avent?

 

Philips Avent biberonlar özel tasarımlarıyla anne babaların içini rahatlatıyor.

Philips Avent Cam Biberonlar termal şoka dayanıklı borosilikat camdan üretilmektedir. Yüksek ısıya karşı direnç sahibi bu madde aynı zamanda, %100 geri dönüşümlü olmasıyla da tercih edilmekte.

Daha fazla konfor için tüm detaylar düşünüldü. Philips Avent cam biberonlardaki emziğin içinde yer alan yaprakçıklar, içeri çökme sorunu yaşamadan emziğin yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olmasını sağlar.

Bebeğin midesine hava girişi, biberon kullanımında sık karşılaşılan problemlerden biri. Bebekte rahatsızlığa neden olan bu durumu önlemek için ikili valf tasarımı söz konusu. İkili valf, emme sırasında havanın bebeğin midesine değil, biberona gitmesi için dizayn edildi.

 

Biberon Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

 

İdeal olanı, biberon kullanımına mümkün olduğunca geç başlamak olsa da, özelikle çalışan annelerin bebeğin yanında olmadıkları zamanlar için sağıp sakladıkları sütü bebeğe vermede biberon devreye giriyor. Fakat yukarıda bahsedildiği doğrultuda güvenilir bir ürün seçilmişse, biberon kullanımına erken başlamak, çok büyük bir sakınca doğurmayacaktır. Biberonun bırakılması ise iki yaş civarına denk getirilebilir.

Biberonun sterilizasyonuna azami derecede önem göstermelisiniz. Aksi halde, başta ishal olmak üzere pek çok sağlık sorunu gündeme gelebilir. Kolay ve etkili bir temizlik için suda kaynatma yöntemini tercih edebilirsiniz. Elektrikli buhar sterilizatörleri de hem etkili hem de son derece pratik bir sterilizasyon sağlayacaktır.

Bazı ürünler özel bakım şartları gerektirebilir. Bu nedenle, temizliğe geçmeden önce mutlaka kullanım talimatlarını inceleyin. Ürün için en uygun temizlik yöntemini kullanım talimatlarından öğrenebilirsiniz.

 

Philips Avent Ürünleri TommyBaby’de!

 

Bebeğinizin sağlığına sizin kadar özen gösteren Philips Avent, tüm ürünlerde güvenilirliği birincil öncelik olarak kabul ediyor.

Philips Avent Cam Biberonlar ve diğer ürünlere online mağazamızdan kolayca sahip olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.