Besin Hazırlamada Pratik Çözüm: Biberon Isıtıcı

24-05-2019 14:57
Besin Hazırlamada Pratik Çözüm: Biberon Isıtıcı

Biberon Isıtıcı Nedir?

 

Sağıp sakladığınız anne sütünü ya da hazırladığınız mamayı uygun sıcaklığa getirmek için geleneksel ısıtma yöntemlerini kullanmak çoğu durumda pratik değil. Bu yöntemlerde uygun sıcaklık ayarını tutturmanın zorluğu kadar, gıdanın besin değerlerini kaybetmesi riski de gündeme gelmekte.

Biberon ısıtıcılar, bebeğinize vereceğiniz gıdayı ısıtmak için yararlanabileceğiniz araçlardır. Bunlar gıdayı, besin değerlerini koruyarak kısa sürede istenilen sıcaklığa getirir. Uygun sıcaklık ayarları sunduğundan, gıdanın, bebeğinizin ağzını yakacak kadar ısınması söz konusu olmaz.

Biberon ısıtıcıları taşınabilir küçük formlarda üretilir. Dolayısıyla ısıtıcıyı dilediğiniz yere götürebilirsiniz. Bu unsur, biberon ısıtıcılarının önemini özellikle uzun yolculuklarda daha da arttırıyor.

Peki, Biberon Isıtıcı Nasıl Kullanılır?

 

Biberon Isıtıcı Kullanımı

 

Bu ürünler oldukça pratik bir kullanım sunar. Tüm yapmanız gereken biberonu ısıtıcıya yerleştirdikten sonra cihazı çalıştırmak ve istediğiniz sıcaklık seviyesini ayarlamak. Seçeceğiniz sıcaklık seviyesi ve seçtiğiniz seviyeye göre ısıtma işleminin ne kadar süreceği konusunda kılavuza sahip ürünleri tercih etmenizde fayda var.

Biberon içindeki besin uygun sıcaklığa geldikten sonra cihaz, bu ayarı sabitleyerek korur, besinin soğumasını engeller.

 

Biberonla Verdiğiniz Gıda Anne Sütüyse Bunlara Dikkat

 

Anne sütünün sağılması ve saklanması, çok dikkatli olmayı gerektirmekte. Sütü saklama sürelerini mutlaka gözetmelisiniz. Farklı koşullar, farklı saklama sürelerine izin vermekte. Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği anne sütü saklama koşullarına göre anne sütü;

-18 santigrat derecede derin dondurucuda 3 ay,

4 santigrat derece altında buzdolabında 3 gün

19 ila 26 santigrat derecelik oda sıcaklığında ise 3 saat saklanabilir.

 

Biberon Isıtıcı Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

 

Biberon Isıtıcı Nasıl Kullanılır sorusu kadar önemli olan bir diğer soru, bu ürünlerin hangi özellikleri taşıması gerektiği.

Biberon ısıtıcı, biberon içindeki gıdayı homojen şekilde ısıtabiliyor olmalı. Isı gıdanın her yerine eşit derecede ve yeterince ulaşmalı. Buz çözme özelliği bu ürünlerde oldukça önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Donmuş besinleri sıvı forma getirmek için, biberon ısıtıcılarındaki buz çözme özelliğini kullanmak hem güvenilir hem de pratiktir.

Isıtma işlemini hızlı şekilde gerçekleştiren ürünler daha fazla pratiklik ve zaman tasarrufu sağlayacaktır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.