İkiz Bebeklerin Bakımı İçin Tavsiyeler

24-05-2019 14:51
İkiz Bebeklerin Bakımı İçin Tavsiyeler

Basit Önlemlerle İkiz Bakımını Kolaylaştırmanız Mümkün

 

Tek seferde iki bebek, mutluluğun ikiye katlanmış hali elbette. Bununla birlikte, özellikle ilk aylarda iki bebeğin bakımıyla aynı anda ilgilenmek, zahmetli olabiliyor.

Bu zor ama tatlı süreci daha kolay atlatmak için detaylardan yardım alabilirsiniz. Bebeklerin bakımıyla ilgili günlük işleri bir plana dâhil etmek, İkiz Bebek Arabası gibi ikizlerin ihtiyaçlarına özel geliştirilmiş ürünlerden yardım almak gibi basit tedbirler, tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük kolaylık sağlayabilir.

 

Rutini Kontrol Altına Alan Bir Çizelge Hazırlayın

 

Her iki bebeğin bakımıyla ilgili yapılması gerekenleri takip etmek bir plan söz konusu değilse kolay olmayacaktır. Hangi bebeğin emzirildiği, hangisinin emzirilmeği, hangisinin altının en son ne zaman değiştirildiği gibi konularda kafa karışıklığı yaşamamak adına bir çizelge oluşturmanız gerekiyor. Çizelge, beslenme, uyku, alt değiştirme, banyo gibi rutinleri düzenli yapabilmeyi mümkün kılacaktır.

 

Emzirme Yastığı

 

Bebekleri aynı anda emzirmek, zaman tasarrufu ve her iki memenin aktif süt üretmesini sağlar. Bebekleri birlikte emzirmeyi kolaylaştırmak için emzirme yastıklarından destek alabilirsiniz. Bu ürünler, eğilmenize gerek kalmadan bebekler ve sizin için en doğru pozisyonda emzirme gerçekleştirmeyi olanaklı hale getirir.

 

İkiz Bebek Arabaları

 

İkizlerle dışarıda zaman geçirmek, bebeklerin her ikisini de taşıyabilen arabalarla daha kolay. İkiz bebek arabaları, bebekleri yan yana ya da arka arkaya birlikte taşımak üzere geliştirilmişlerdir. Dolayısıyla iki farklı arabaya duyulan ihtiyacı ortadan kaldırırlar.

 

İkiz Bebek Arabası Alırken Bunlara Dikkat Edin

 

Bu arabalar, doğal olarak, diğer türlerden daha büyüktür. Hem kendi büyüklükleri hem de iki bebeği birden taşıyacak olmaları sebebiyle, hafiflik önemli bir özellik. Kullanılmadıklarında az yer kaplayacak şekilde muhafaza edilmeleri için İkiz Bebek Arabası Modelleri katlanabilen mekanizmaya sahiptir. Daha fazla kullanışlılık için, kolay katlanma mekanizmasına sahip seçenekleri tercih edin.

 

Gerektiğinde Yardım İstemekten Çekinmeyin

 

Tek bebeğin bakımı bile yeterince zorken, ikiz anneleri iki bebekle ilgilenmek durumunda. Dolayısıyla hayli zor bir süreç söz konusu. Bakım işinin sadece anneye yüklenmesi, annede zaman içinde yetersizlik hissinin ve bıkkınlığın baş göstermesine neden olabilir. Bu olumsuz duygu durumu, annenin psikolojik sağlığına zarar vermekle kalmayacak süt miktarını ve kalitesini de düşürecektir.

Özellikle ilk bir yıl, anneye gereken desteğin sağlanması hem annenin hem de bebeklerin iyiliği için şart.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.