Beşik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

18-04-2019 16:11
Beşik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hangi Özellikler Olmazsa Olmaz?

 

Beşik alışverişine çıktığınızda birbirinden farklı özelliklere sahip pek çok modelle karşılaşacaksınız. Peki, Bebek Beşikleri Nasıl Olmalı?

İdeal seçenek, belirli konulardaki standartları karşılayan, bunun yanı sıra kullanıcıya özel ihtiyaç ve beklentilere de cevap veren üründür. Satın alma kararını verirken önce olmazsa olmaz niteliğindeki özellikleri gözetmeli, ardından kendi özel beklentileriniz bakımından değerlendirme yapmalısınız.

 

Bu Özellikler İhmale Gelmez

 

Beşiklerde ilk etapta güvenlik değerlendirmesi yapmalısınız. Bu konuyu iki yönden ele almak gerekiyor; hareket güvenliği ve materyal yapısı güvenliği.

Hareket güvenliği beşiğin düşme, yaralanma, sıkışma gibi tehlikeler yaratıp yaratmadığı ile ilgilidir. Gövdenin dengeli bir iskelet üzerinde bulunmaması, bebeğin hareket etmesi sırasında ya da beşiği sallarken, devrilme riskini yükseltir. Salladığınızda zemin üzerinde hareket ediyorsa, beşiğin güvenli olduğu söylenemez.

Güvenlik kilidi, bebeğin düşmesi, beşiğin devrilmesi gibi riskleri ortadan kaldırır. Satın almadan önce beşikte bulunan güvenlik kilidinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmenizde yarar var.

Tekerlekli beşiklerde fren sistemi mutlaka bulunmalı. Bu beşikleri kullanırken tekerlekleri yalnızca gerektiğinde aktif hale getirmeye, diğer durumlarda frenle sabitlenmiş olmalarına özen gösterin.

Beşik vida gibi parçalar içeriyorsa bunların güvenli şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Ahşap beşiklerde kıymık bulunup bulunmadığı kontrol edilmeli. Beşikte sivri köşeler, kesici kenarlar vs. kesinlikle bulunmamalı.

Materyal yapısı güvenliği, beşiğin iskeletinin yapıldığı malzeme, kumaşı ve boyası gibi bileşenlerinin sağlığa zarar verici kimyasallar içerip içermediğiyle ilgilidir. Bu konuda içinizin rahat etmesi için uluslararası standart ve normlara uygunluğu kanıtlayan belgeleri, satıcı firmadan talep edebilirsiniz.

 

Kullanışlılığı Arttıran Detaylar

 

Bebek Beşikleri Nasıl Olmalı sorusu, hayati öneme sahip özellikler yanında, opsiyonel özellikler açısından da irdelenmeli. Kullanıcı ihtiyaçlarının daha ayrıntılı ve gerçekçi şekilde analiz edilmesi, daha uygun çözümler üretilmesini sağlıyor. Yeni nesil tasarımlar kullanıcıya, beklentisinin ötesinde seçenekler sunmakta.

Basit bir mekanizmayla katlanabilen portatif beşikler hem saklama hem de taşımada büyük kolaylık sağlıyor. Çekmece ve cep gibi alanlara sahip ürünler, daha fazla depolama alanı sundukları için çok tercih edilmekte. Otomatik sallanır beşikler, sallanma işini kendi kendilerine yaptıklarından ebeveynin yükünü hafifletiyor. Kolay temizlenebilen modeller ise beşiğin hijyenik tutulması için fazla zaman ve efor harcama gereğini ortadan kaldırıyor.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.