Bebeklerde İştahsızlık

24-07-2019 15:03
Bebeklerde İştahsızlık

İştahsızlığın Nedenleri Nelerdir?

 

Bebekler ve çocuklarda görülen iştahsızlık çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Bunları fiziksel hastalıklar ve psikolojik etmenler olarak ikiye ayırmak mümkün.

Yenidoğan enfeksiyonları, genetik hastalıklar, endokrin hastalıkları, genetik akciğer hastalıkları gibi fiziksel sağlık sorunları, yeme isteğini azaltacaktır. İştahsızlığın arkasında bu tür bir sağlık problemi varsa, tedavinin mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesi sağlanmalı. Genel olarak, üç haftadan fazla süren iştahsızlık durumunda fiziksel hastalık ihtimalini göz önünde bulundurup doktora başvurmanızda fayda var.

İştahsızlığa neden olabilecek psikolojik etmenler de kendi içinde çeşitlere ayrılmakta. Beslenme konusunda ebeveynlerin yanlış tutumları ve evde var olan huzursuzluk, yeme isteğini azaltan psikolojik nedenler arasında en sık görülenlerden.

Bunların yanı sıra, diş çıkarma dönemi ve ek gıdaya geçiş döneminde de iştahsızlık görülebilir. Diş çıkarma dönemindeki iştahsızlık genellikle süreç sonunda kendiliğinden geçer.

Ek gıdaya başlamak için uygun zaman 6. aydır. Bunda ne kadar gecikirseniz, ek gıdaya alışmak o ölçüde zorlaşacak ve iştahsızlık riski artacaktır. Bebek ek gıdayı kabul etmiyorsa başlangıçta gıdaları, anne sütüne yakın kıvama getirerek bebeğe vermeyi deneyin.

 

Yemek Yemeyi Keyifli Hale Getirin

 

Yemek saatlerini bebek için keyifli kılın. Bunun için ona özel yemek eşyaları edinebilirsiniz. Renkli tabaklar, sevimli tasarımlara sahip kaşıklar ve Mama Sandalyesi Aksesuarları, öğünleri daha eğlenceli hale getirecektir.

Bebeğin yemeğini nasıl yemesi gerektiği konusunda aşırı müdahaleci olmayın. Elleriyle, yemeği keşfederek yemek pek çok bebek için keyiflidir. Ellerini temiz tuttuğunuz müddetçe, onları kullanarak yemek yemesine izin verin.

 

Açık Havada Zaman Geçirmek Önemli

 

Temiz hava, iştahın artmasında önemli bir faktör. Hava şartları uygun olduğunda bebeğinizin dışarıda zaman geçirmesini sağlayın.

Açık havada bol enerji harcayarak oyun oynamak da iştahsız çocuklarda yeme ihtiyacını düzenlemeye yardımcı olur.

 

Baskında Uzak Durun

 

Yemek konusunda ısrarcı tutum, bebeğin yemekten tamamen uzaklaşmasına yol açabilir. Bu noktada, bebeğin iştahı gerçekten yeterli mi, yoksa siz mi evhamlısınız, bunun ayırımını yapmak önemli. Belki de bebeğiniz yeterince yiyordur. Böyle bir durumda o doyduktan sonra daha fazla yemek için baskıda bulunmak, ileride gerçekten iştahsızlığa sebep olacaktır. Bebeğinizin iştah durumuyla ilgili kendi kendinize yargıda bulunmak yerine, doktora danışın.

Yemek konusunda çocuğunuzu asla diğer çocuklarla kıyaslamayın. Yemek yemediği takdirde olabilecekler konusunda çocuğu korkutacak uyarılarda bulunmayın.

 

Beslenmeyi Düzene Oturtun

 

Belirli saatlerde yemek yemek, zamanı geldiğinde yemek için organizmayı hazır hale getiren bir alışkanlıktır.

Yemek saatlerini ortak rutininize göre belirleyin ve mümkün olduğunca bu düzene uyun.

 

Yemek Saatlerinde de TommyBaby Yanınızda

 

Mama sandalyesinde sizinle aynı masaya oturarak yemek yemek, çocuğun yemeğe olan ilgisini arttıracağı gibi, özgüven kazanmasını da sağlar.

Kullanışlı ve güvenli mama sandalyesi çeşitlerini online mağazamızdan inceleyebilir, Mama Sandalyesi Fiyatlarındaki büyük indirimlerden yararlanabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.