Bebekler Nasıl Emzik Kullanmalı?

16-07-2019 14:40
Bebekler Nasıl Emzik Kullanmalı?

Emzik Seçimini Bu Kriterlere Göre Yapın

 

Bebekler Nasıl Emzik Kullanmalı sorusu, iki faktöre göre cevap bulur; bebeğin yaşı ve emziğin üretildiği materyal.

Her emzik belli bir yaş grubu için üretilir. Satın alma aşamasında bebeğinizin yaşına uygun olanları değerlendirmelisiniz. Yaşla beraber, emzik materyali ve tasarımı da göz önünde bulundurulmalı. Buna göre emzikleri basitçe; kauçuk emzik, silikon emzik, damaklı emzik ve damaksız emzik olarak dört ayrı grupta inceleyebiliriz.

Kauçuk emzikler, doğal kauçuk materyalden elde edilir. Kauçuk, diş darbelerine dayanıklı olduğundan bu emzikler, diş çıkarma döneminde olan bebekler için uygundur. Kauçuk emzikler, silikon emziklere göre daha sık değiştirilmeli. Bunların kullanımında ayrıca, lateks alerjisine dikkat etmek gerekiyor. Bebekte böyle bir tepki gözlemlenirse, kauçuk emzik kullanımı derhal bıraktırılmalı.

Silikon emzikler, kokusuz, tatsız, oldukça yumuşak dokuya sahip çeşitlerdir. Bunlar diş çıkarmayan bebekler için daha uygundur.

Damaklı emzikler, damağın şeklini alabilen özel forma sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı ağzın doğal yapısına yüksek derecede uyum gösterebilirler. Ağız yapısına gösterdikleri bu uyum sebebiyle diş çıkarma dönemindeki bebekler için tavsiye edilmektedirler.

Damaksız emzikler ise 1 yaşından küçük bebeklerin kullanımına uygundur, çünkü bunlar ileriki dönemlerde damağa baskı yaparak, dişlerin doğal sıralanışını bozucu etki gösterebilir. Damaksız emzikler bebeklerin yutma refleksini geliştirici özelliğe de sahiptir. O yüzden prematüre bebekler muhakkak damaksız emzik kullanmalı.

 

Bu Detaylara da Dikkat Edin

 

Bebekler Nasıl Emzik Kullanmalı sorusu, ürünün elde edildiği materyalin içeriğini sorgulamayı da gerektiriyor.

Emzik kesinlikle Bisfenol A içermemeli. Bisfenol A, plastik, polyester, naylon gibi materyallerin üretiminde kullanılan bir maddedir. Bu madde, temas ettiği gıdanın yapısına geçme potansiyeline sahip. Ortam ısısı arttıkça bu risk yükselir. Dolayısıyla BPA içeren emzikler, sterilizasyon için kaynatıldıklarında sağlık açısından oldukça riskli hale gelir.

Emzik seçiminde ortodontik yapının varlığını gözetin. Diş ve diş etlerinin doğal gelişimini destekleyen ortodontik tasarıma sahip emzikler, yan kısımlardaki kanatlar sayesinde diş ve diş etine yapılan baskıyı eşit oranda dağıtarak, tek bir bölgede yoğun baskı oluşmasını önler. Bunlar damağa olan baskıyı azaltır ve emme esnasında dilin doğal konumda durmasını sağlar.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.