Bebekler İçin Deniz ve Havuz Güvenliği

22-07-2019 16:10
Bebekler İçin Deniz ve Havuz Güvenliği

Bebeğiniz Yüzerken Güvende mi?

 

Bebek ve küçük çocuklarla birlikte çıkılan tatillerde deniz/ havuz güvenliği, mutlaka dikkate alınması gereken konulardan. Her yıl boğularak ölenlerin önemli kısmını küçük çocuklar oluşturmakta. Onların sığ suda bile boğulma riskine açık olduklarını aklınızdan çıkarmayın.

 

Bebekler Ne Zaman Denize Girebilir?

 

Bebeğinizi denize/ havuza sokmak için uygun zamanı beklemelisiniz. Zamanında doğmuş bebekler yaklaşık olarak dördüncü ay ve sonrasında denize girebilir. Bu, bebeklerin başlarını dik tutmaya başladıkları, deri altı yağ dokusunun yeterince kalınlaştığı dönemdir.

Prematüre bebekler ise doğumdan sonra daha geç sürede denize girmeye uygun bir vücuda sahip olurlar. Onlar için doktor uyarılarını muhakkak dikkate alın.

 

Sürekli Gözetiminizde Olsun

 

Denizde, havuzda hatta Bebek Havuzlarındayken bile gözetimi elden bırakmayın. Çocuğunuz ne kadar iyi yüzerse yüzsün, su içindeyken gözetiminiz altında bulunmalı. Sürekli gözetim, beklenmedik tehlikeli durumlarda hızlı müdahaleyi mümkün kılar.

Sudayken bebeğin dudaklarında morarma, vücudunda titreme gibi olağan dışı tepkiler meydana gelirse, bebeği hemen sudan çıkarın.

Güneşli, sıcak günlerde saat 11:00 ve 16:00 arasında denize ya da havuza girmek uygun değildir. Çocuğunuzun, güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmediği uygun zamanlarda denize girmesine izin verin ve suda yarım saatten fazla kalmamasına dikkat edin.

 

Deniz ve Havuz Hangi Şartlara Sahip Olmalı?

 

Suyun içeriği ve sıcaklığı da güvenlik konusunda değerlendirilmeli. Zararlı mikroorganizmaların bulunduğu su, çeşitli enfeksiyonlara neden olacaktır. Bunun yanı sıra, havuzlardaki kimyasal içerik de bebekler için zararlı olabilir. Kimyasal oranını bilmediğiniz havuzlara bebeğinizi sokmayın.

Elbette, hijyen açısından genel yüzme havuzları bebekler için uygun değildir. Bunlar yerine temiz denizler daha güvenli bir yüzme ortamı sunar.

20 santigrat derecenin altındaki su sıcaklığı bebeklerin hasta olmasına yol açar. İdeal olanı denizde 26 ila 30 santigrat derecelik su sıcaklığıdır. Hava sıcaklığı ise, su sıcaklığından birkaç derece fazla olmalı. Tüm bunların yanı sıra, rüzgârın şiddetli şekilde estiği günlerde çocuğunuzun denize girmemesine dikkat edin.

 

Bebek Havuzlarından Yararlanabilirsiniz

 

Genel yüzme havuzlarının enfeksiyon riskini yükseltmesi, bebeklerin yüzmesi için denizi daha uygun bir alternatif haline getiriyor. Denizden uzakta olunduğunda ise gündeme Bebek Havuzları gelmekte.

Kaliteli ve güvenli malzemelerden üretilmiş bebek havuzları yüzmek için güvenli seçenek. Bunlar, güvenliğin yanı sıra, yüzme keyfini her yere taşımalarıyla da dikkat çekiyorlar. Bebek havuzları evde, bahçede ve balkonda kullanıma uygundur.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.