Bebek Yatağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

31-05-2019 13:50
Bebek Yatağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yatak Seçimi Neden Önemli?

 

Yeterli ve kaliteli uyku her yaşta, hem zihin hem de beden sağlığı açısından büyük önem arz etmekte. Söz konusu bebekler ve çocuklar olunca uykunun önemi artıyor, çünkü onlar için uyku, dinlenme ve yenilenmenin yanı sıra, "gelişim” anlamına da gelmekte. Bebekler için uyku, gelişim sürecinin bir parçası olarak işlev görüyor. Uyku sırasında büyüme hormonu salgılanması ve protein sentezi artmakta. Bu nedenle, bebeklerin günde yaklaşık 16 saat uyumaları gerek.

Uykunun süresi kadar, kalitesi de önemli. Yeterince uzun olmasına rağmen, derin ve huzurlu olmayan bir uyku, sağlıklı gelişim konusundaki işlevini yerine getiremez. Peki, bebeklerin uykusu nasıl kaliteli hale getirilir?

Uykunun niteliği üzerinde çok çeşitli unsurlar etkili. Bunların başında gelenlerden biri uyku ortamı. Bebeğe, derin uykuya izin verecek konforlu bir ortam sağlanmalı.

Yatağın yapısı, uyku ortamıyla ilgili ele alınacak ilk faktörlerden. Bebeğinize yatak seçerken konfor konusunda çok dikkatli olmalısınız. Peki, ideal Bebek Yatağı Nasıl Seçilir?

 

Her Sert Yatak Ortopedik Değildir

 

Yataklarda ortopedik seçeneklerin öneminden hepimiz haberdarız. Fakat ortopedik ne demek, tam olarak biliyor muyuz?

Ortopedik kelimesi, "kemik, kas, sinir ve eklemlerle ilgili olan” anlamına gelir. Dolayısıyla ortopedik yatak, bu yapılara uyum sağlayan, onların düzen ve işleyişine zarar vermeyen üründür.

Kullanıcıların bu konuda sık düştükleri yanılgı, her sert yatağın ortopedik olduğu yönünde. Oysa yapısı sert olan her yatak ortopedik değildir. Gereğinden sert yataklar konfor konusunda olduğu kadar, sağlık konusunda da sorun yaratabilir. İdeal olan, vücudun doğal şekline uyum gösterebilen yataklardır. Bu noktada, gereğinden yumuşak yataklardan da kaçınmak gerektiğini aklınızda bulundurun.

 

Sağlıklı Materyal Kullanımı

 

Yatak seçerken değerlendirmeniz gereken tek konu ergonomi değil. Ürünün hangi materyallerden meydana geldiği de son derece mühim. Hiçbir bileşen kanserojen özellik göstermemeli. Daha iyi bir kullanım deneyimi için, anti alerjik ve anti bakteriyel alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

 

Ayrıcalıklı Teknolojiler

 

Bebek Yatağı Nasıl Seçilir sorusu, bu alandaki teknolojik gelişmeleri de gündeme getiriyor.

Uyku teknolojilerindeki gelişmeler, beklentilerden fazlasını karşılayan ürünlerin tasarlanmasını mümkün kılmakta. Vücut ısısına duyarlı yataklar bunlardan biri. Bu ürünler, vücut ısısına duyarlı yapıları sayesinde vücut şeklini kolayca alabilir. Kusursuz yatak tasarımları, omurlara binen yükü minimuma indirerek, vücudun doğal yapısına uyum sağlar.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.