Bebek Ürünlerinde Bu Kimyasallara Dikkat!

05-11-2019 09:38
Bebek Ürünlerinde Bu Kimyasallara Dikkat!

Bebek Cildine Zararlı Kimyasallar Neler?

 

Bebeğiniz için ıslak havlu, pişik kremi gibi ürünler seçerken, ürünün zararlı kimyasallar içermediğinden emin olmalısınız. Peki, kaçınmanız gereken bu kimyasallar neler?

 

Paraben Nedir, Zararları Nelerdir?

 

Bebek cildi için büyük risk içeren kimyasal maddelerin başında paraben gelmekte. Paraben, şampuan, sabun gibi kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde kullanılan bir koruyucu katkı maddesidir. Ürünlerde mantar ve mikroorganizma üremesini önleyen paraben, farklı formlarda kullanılmaktadır.

Yürütülen araştırmalar, parabenin deri tarafından emilebilir özellikte olduğuna dair veri sunmuştur. Deriden emilebiliyor olması bu maddenin dokularda birikmesine yol açar. Söz konusu bebek cildi olunca bahsi geçen durum ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir.

Parabenden kaynaklanabilecek sağlık sorunlarının başında ciltte tahriş ve alerjik tepkiler gelmekte. Bunun yanı sıra parabenin, hormonal sistemi olumsuz etkilediği ve bazı kanser türlerini tetiklediğine dair şüpheler bulunuyor. Bu konuyla ilgili daha net veri sağlayacak çeşitli araştırmalar yürütülmektedir.

 

SLES Nedir, Zararları Nelerdir?

 

SLES (Sodium Laureth Sulfate), kozmetik ve kişisel bakım ürünleri ile deterjan gibi temizleyicilerde yer alan bir kimyasaldır. Bu madde, ürünün raf ömrünü uzatma, şampuan gibi ürünlerin köpürmesini sağlama gibi işlevlere sahip.

Fazla miktarda SLES maddesine maruz kalmak göz, cilt, saç ve saç derisinde çeşitli bozukluklara sebep olur.

 

SLS Nedir, Zararları Nelerdir?

 

Üretimi son derece ucuz olduğu için pek çok ürünün içeriğinde yer alabilen SLS (Sodium Lauryl Sulfate) maddesi de SLES ile benzer kullanım yerlerine, kullanım amacına ve etkilere sahiptir. Bu zararlı etkiler, göz ve cilt gibi yapıların yanı sıra, iç organlar için de söz konusudur.

 

Neden Uni Baby?

 

Uni Baby Islak Mendil, krem, şampuan gibi ürünlerin hiçbirinde, bahsi geçen maddelere yer vermez. Ürünler, alkol, paraben, parfüm, sentetik lif, SLS, SLES ve boya bulundurmamakta, saflaştırılmış su ve pamuk içermektedir. Dermatolojik olarak test edilen ürünlerin pH değeri, yenidoğanların cildiyle uyumludur.

Bebeğinizin cildine dost Uni Baby temizlik ve bakım ürünleri aynı zamanda hipoalerjeniktir. Yani, bunların alerjik reaksiyona sebep olma olasılığı, benzerlerine göre çok daha düşüktür.

 

Uni Baby Ürünleri Tommy Baby’de!

 

Bebeğiniz için güvenilir üreticilerin peşinde olun. İç rahatlığıyla kullanabileceğiniz Uni Baby Islak Mendil çeşitlerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.