Bebek Odası Hazırlarken Dikkat!

05-08-2019 13:34
Bebek Odası Hazırlarken Dikkat!

Bebek Odalarında Bunlara Dikkat Edin

 

Onunla ilgili diğer tüm konularda olduğu gibi, odasının düzenlenmesinde de dikkatli olmalısınız.

Peki, Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı? İşte, bebek odasını düzenlerken göz önünde bulundurmanız gereken önemli detaylar!

 

Sağlık ve Konfor Kriteri

 

Bebek odalarında estetik kriteri geri planda tutulmalı, sağlık ve konfor öncelikli olarak değerlendirilmeli.

Bu noktada, odada yer alacak eşyaların içeriklerine dikkat edin. Eşyalar, sağlık açısından risk içermeyen materyallerden üretilmiş olmalı. Seçtiğiniz mobilyalarda, ağır metal içeren, kanserojen etkiye sahip boyaların kullanılmadığından emin olun. Su bazlı, E1 normlarına uygun boyalar, bebek odaları için ideal seçeneklerdir.

Satın alacağınız yatağın vücut şeklini alabilen özellikte olmasına dikkat etmelisiniz. Bu noktada, aşırı sert yataklar kadar, gereğinden fazla yumuşak yatakların da sağlık açısından riskli ve konforsuz olduklarını aklınızda bulundurun.

Nevresim takımlarında ve halılarda ise anti bakteriyel ve anti alerjik olma özelliklerini gözetebilirsiniz. Bebeğin cildine temas edebilecek çarşaf, yastık kılıfı gibi kumaşlarda nefes alan yapı oldukça önemli.

 

Fiziksel Emniyet Kriteri

 

Bebeğinizin odası için seçeceğiniz eşyaların fiziksel emniyet açısından risk taşımamasına özen gösterin. Keskin kenarlar, sivri köşeler, kaydıran yüzeyler, sıkıca sabitlenmemiş vida gibi küçük parçalar, güvenlik sorunu yaratacaktır.

 

Renk Seçimine de Dikkat Edin

 

Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı sorusu renk seçimini de gündeme getiriyor, zira renkler zihinsel durum üzerinde büyük etkiye sahip.

Bebek odalarında tek renk hâkimiyetinden mümkün olduğunca kaçının. Her biri kendine özgü frekansa sahip renklerin olumsuz etkileri, bu tür dekorasyonlarda güçlü şekilde hissedilecektir. Bunun yanı sıra, bebeklerin zihinsel gelişimleri için renk gibi uyaranlar tarafından zengin ortamların gerekmesi de, tek renk seçimini kullanışsız kılmakta. Yani, kız çocuklar için tamamen pembeden, erkek çocuklar için tamamen maviden oluşan dekorasyonları tercih etmemenizde fayda var.

Özellikle kırmızının ve sarının yoğun olarak kullanılması, çocuklarda huzursuzluğa neden olabilmekte. Birden fazla renk kullanımında da dikkatli olmanız gerekiyor. Parlak ve canlı birden fazla renk de huzursuzluk ve agresif davranışlar meydana getirebilir. Dolayısıyla bebek odaları için en ideali, pastel tonlardaki birkaç rengin, eşit miktarda kullanılması.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.