Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

03-04-2019 12:00
Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Birincil Önceliğiniz Sağlık ve Konfor Olmalı

 

Bebeğiniz için her şeyin en iyisini istiyor, her ayrıntıda kusursuzluğu gözetiyorsunuz. Bu süreçte beslenmeden temel eğitime tüm konularda bilinçli ve titiz davranmalısınız. Dikkatli bir tutumu gerektiren konuların başında oda dekorasyonu gelmekte. Peki, uygun bir Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

 

Bağışıklık sistemlerinin henüz tam olarak gelişmemesi bebekleri, bedensel sağlık açısından son derece hassas kılıyor. Bu sebeple beslenmesinde ve kıyafet seçiminde olduğu gibi, odasını hazırlarken de gözeteceğiniz ilk kriter sağlık. Bebek odasını meydana getirecek eşyaları seçerken sağlık, konfor ve güvenlik odağında hareket etmeli, estetiği geri planda bırakmalısınız.

 

Sağlık açısından risk içeren materyallerden üretilen eşyaları bebeğinizin odasından uzak tutun. Tercihinizi ahşap gibi doğal malzemelerden yana kullanabilirsiniz. Özellikle beşikte ağır metal içeren, kanserojen etkiye sahip mobilya boyaları kullanılmadığından emin olun. E1 normlarına uygun, su bazlı boyalar, bebek odası mobilyaları için en uygun seçeneklerden.

 

Bebek yataklarında vücudun şeklini alabilen, omurlara binen basıncı en aza indiren tasarımlara sahip ürünler, başta omurga sağlığı olmak üzere bütün beden sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bebeğiniz için seçtiğini yatağın çok sert ya da çok yumuşak olmamasına dikkat edin. Sert zeminler kadar, gereğinden fazla yumuşak zeminler de konforsuzdur.

 

Halı, mobilya kumaşı ve nevresim takımlarında anti-bakteriyellik ve anti-alerjik olma özelliklerini gözetmenizde fayda var. Çarşaf, yastık kılıfı, battaniye gibi ürünler için hava geçişine izin veren kumaşları tercih edin. Bu tür kumaşlar aşırı terlemeyi önler, vücudun optimum ısı seviyesinde kalmasına yardımcı olur.

 

Güvenlik Önemli

 

Oda içinde sivri köşeli mobilyalar, kaygan tabanlı halılar gibi eşyalar, bebeğiniz emeklemeye başladığında kaza riskini yükseltecektir. Eşya sabitleyiciler, sivri köşeler için koruyucu ürünler, halı tabanları için kaydırmaz aparatlar kullanmanız güvenlik konusunda alacağınız basit ama etkili önlemlerdir.

 

Dekorasyonda Hangi Renkleri Tercih Etmelisiniz?

 

Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı sorusu odaya hâkim renkleri belirlemekle yakından ilgili. Her biri kendine özgü frekansa sahip renkler fizyolojik ve psikolojik etkilere sahiptir. Pedagoglar, sağlıklı bir zihinsel gelişim için bebeklerin renk gibi uyarıcılar bakımından zengin bir çevrede yetişmelerini tavsiye etmekte. Dolayısıyla bebeğinizin odasını dekore ederken erkek bebekler için tamamen maviden, kız bebekler için tamamen pembeden oluşan oda hazırlama hatasına düşmeyin. Odayı tek rengin hâkimiyeti altına sokmak, o rengin olumsuz etkilerini ortaya çıkarmak anlamına geldiği için de sakıncalı. Örneğin dekorasyonda baskın kırmızı, agresif davranışlara sebebiyet verebilir. Benzer şekilde, odada sarı rengin baskın olmasının da bebeklerde huzursuzluk yarattığı gözlenmektedir.

Birden fazla renk kullanımı konusunda dikkatli davranın. Canlı ve parlak birden fazla renk, bebeğinizin uyku kalitesini olumsuz etkileyebilir. Pastel tonları tercih edin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.