Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

27-06-2019 15:11
Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Güvenlik İhmale Gelmez

 

Onun güvenliği ve sağlığı konusunda içinizin rahat etmesi, birçok konuda dikkatli olmayı ve ekstra önlemler almayı gerektirmekte.

Peki, Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır? Konu iki boyutlu olarak incelenecektir.

 

Güvenilir Ürünler Seçin

 

Her şeyden önce onun için kullandığınız- onun kullandığı ürünlerin sağlık ve güvenlik standartlarına uygun olması gerekmekte. Bu noktada, beşiklerden oyuncaklara, sorgulanacak pek çok eşya söz konusu. Güvenlik ve sağlık sorgulamasını iki farklı konu üzerinden yürütmelisiniz:

Tasarımsal (Mekanik) Özellikler

Ürünler, bebeğe zarar verecek sivri köşeler, keskin kenarlar, sıkıca sabitlenmemiş vida, çivi gibi küçük parçalar, düşmeye sebep olacak kaygan yüzeyler bulundurmamalı.

Kimyasal Özellikler

Ürünlerin hiçbir parçası toksik kimyasal içeriğe sahip olmamalı. Özellikle emzik, biberon, süt saklama kabı, süt pompası, bebek bezi, çarşaf, kıyafet ve oyuncaklarda bu konu son derece ciddi. Uluslar arası standartlara uygunluğu mutlaka gözetin. Riski sıfıra indirmek için, uluslar arası bağımsız test merkezlerinde test edilip geçer notu alan ürünlere yönelmelisiniz.

 

Bebek Güvenlik Ürünleri

 

Bebeğinizle ilgili ürünlerin güvenlik için risk oluşturmaması, bebek güvenliği konusunun bir boyutu. Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır sorusu, bu konu için özel olarak geliştirilmiş ürünlere de yönlendiriyor bizi. Bu ise konunun diğer boyutu.

Bebek Telsizleri

Bebek telsizleri, güvenliği sağlamada ebeveynlerin en büyük yardımcılarından. Bunlar, bebek ile anne baba arasında mesafe olduğunda (bebeğin odasında tek başına bulunması gibi durumlarda), iletişimi sağlar. Bebek telsizi seçerken, ses iletim gücü yüksek alternatifleri tercih etmelisiniz. Kablosuz telefon, cep telefonu gibi iletim yapan diğer cihazların varlığı sebebiyle meydana gelebilecek parazit sorununa karşı çözüm sunan teknolojiler de önemli. Ayrıca, cihazın menzili yeterince uzun olmalı.

Bebek Yatak Korkuluğu

Beşik kullanımı söz konusu olmadığında bebeğin yataktan düşmemesi için bu tür bariyerler kullanılabilir. Bunlar esnek ve yumuşak malzemelerden üretilmiş olmalı, aksi takdirde bebeğin başı, eli, bacağı vs. çarptığında etki sert olacaktır.

Bebek Güvenlik Kapısı

Bunlar özellikle merdivenli mekânlarda, emeklemeye veya yürümeye başlamış bebekler için büyük koruma sağlamakta. Bebek güvenli kapıları, merdiven başına, mutfak gibi tehlike içerebilecek odaların kapı önüne yerleştirilerek, bebeğin bu kısımlara ilerlemesi önlenir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.