Bebek Güvenliği İhmale Gelmez!

07-10-2019 13:06
Bebek Güvenliği İhmale Gelmez!

Bebek Güvenliği Nasıl Sağlanır?

 

Bebek güvenliği, fiziksel emniyet ve sağlık konularını kapsar. Onun güvenliğini gerçek anlamda sağlamak için, hem güvenilir ürünler tercih edilmeli hem de çeşitli kazalardan koruma sağlayan Bebek Güvenlik Gereçleri kullanılmalı.

 

Kullandığınız Ürünlerde Güvenilirlik

 

Emzik, göğüs pompası, beşik gibi bebeğinizi ilgilendiren aklınıza gelebilecek tüm ürünler, güvenlik ve sağlık standartlarına uygun olmalı. Bunlarda güvenlik ve sağlık sorgulamasını iki boyut üzerinden yürütmelisiniz; mekanik özellikler ve kimyasal özellikler.

Mekanik özellik konusunda, ürünün tasarımını kontrol edin. Eşyalarda bebeğe zarar verebilecek keskin kenarlar, sivri köşeler, sıkı şekilde sabitlenmemiş vida gibi küçük parçalar, düşmeye neden olacak kaygan yüzeyler bulunmamalı.

Kimyasal özellik konusunda ise, ürünü oluşturan materyallerin kimyasal içeriğini irdelemelisiniz. Ürünlerin hiçbir parçası kanserojen etki gösterecek toksik kimyasallar içermemeli. Biberon, süt saklama kabı, bebek bezi, bebek elbiseleri, emzik gibi ürünlerde bu konu çok daha önemli bir hal alıyor. Zararlı kimyasal riskini ortadan kaldırmak için, uluslar arası bağımsız test merkezlerinde test edilip geçer notu alan ürünleri tercih etmelisiniz.

 

Bebek Güvenlik Ürünleri

 

Daha fazla güvenlik için ev kazalarını önlemeye yönelik ürünleri kullanın. Birçoğu basit tasarımlara sahip bu ürünler, yüksek oranda güvenlik sağlamakta.

Bebek yatak korkulukları bunlardan. Bebek Yatak Korkuluk Modelleri,beşik kullanılmadığında bebeğin yataktan düşmesini önleyen bariyerlerdir. Bunların gerçek anlamda koruma sağlaması, esnek ve yumuşak materyallerden üretilmelerine bağlı. Sert malzemelerden üretilmiş korkuluklar koruma sağlamak yerine bebek için risk unsur haline gelebilir, zira bebeğin eli, bacağı, başı vs. bu tür bir korkuluğa çarptığında etki sert olacaktır.

Bebek telsizleri, önemli güvenlik araçlarından bir diğeri. Bu ürünler, bebek ile ebeveyn arasında mesafe olduğunda iletişimi sağlar. Telsizlerde ses iletimi güçlü ve menzili yeterince uzun olan seçeneklere yönelin. Cep telefonu gibi iletim yapan diğer cihazların varlığı nedeniyle parazit problemi yaratmayacak telsizler daha iyi bir kullanım deneyimi sunar.

Bebek güvenlik kapıları da edinmenizde fayda olan güvenlik ürünlerinden. Bunlar, emeklemeye ya da yürümeye başlamış bebeklerin tehlikeli alanlara ulaşmasını önler. Bebek güvenlik kapıları genellikle, merdiven başına, mutfak gibi riskli odaların kapı önüne yerleştirilerek kullanılır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.