Bebek Beslenmesinde Bunları Aklınızda Bulundurun

13-06-2019 16:06
Bebek Beslenmesinde Bunları Aklınızda Bulundurun

Bebeğinizi Beslerken Bilinçli ve Pratik misiniz?

 

Sağlıklı beslenme için doğru bilgilenme ve işlemi kolaylaştıran pratik çözümler, beslenme konusunda gündeme almanız gereken başlıca hususlar. Bir yandan süt kalitesini, süt miktarını arttırmak, ek gıda gibi konularda bilinçlenirken, bir yandan da size zaman kazandıracak, bebek beslemeyi kolaylaştıracak süt pompası, Biberon Isıtıcı, emzirme yastığı gibi ürünleri tanımalısınız.

 

Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

 

Sütün miktarı ve kalitesi, annenin beslenme alışkanlıklarıyla doğrudan bağlantılı. Emzirme döneminde beslenmenize daha çok dikkat etmelisiniz.

Bol su tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Bu dönemde annelere günde yaklaşık 3 litre su içmeleri tavsiye edilebilir.

Süt arttıran yiyecekler konusunda kulaktan dolma bilgiler yerine doktorunuzun tavsiyelerini dikkate alın. Süt arttıran bazı yiyecekler, sahip olduğunuz bazı hastalıklar veya bünyenizin size özgü özellikleri sebebiyle size uygun olmayabilir.

Endokrin sisteminde üretilmeyen ve bitkisel kaynaklı olan fitoöstrojen maddesini içerdiği için soya, keten tohumu, kuru baklagil gibi gıdaların süt üretimini arttırdığı bilinmekte. Fakat bunları tüketip tüketemeyeceğinizi, ne kadar tüketmeniz gerektiğini doktorunuza mutlaka danışmalısınız.

 

Ek Gıdaya Başlarken…

 

İlk 6 aydan sonra ek gıdaya başlanabilir. Ek gıdaları bebeğe yavaş yavaş alıştırın. Gıdaları önce küçük miktarlarda tattırabilir, miktarı sonra arttırabilirsiniz. Sevmediği gıdayı yemesi konusunda bebeği zorlamayın. Bebeğe vereceğiniz ek gıdalarda baharat kullanımından kaçının.

 

Sizinle Aynı Masaya Oturmasını Sağlayın

 

Ek gıdaya başladıktan sonra bebeğin sizinle aynı masada yemek yemesine fırsat verebilirsiniz. Uygun bir mama sandalyesiyle, yemek yemiyor bile olsa sizin yemek saatinizde onu da masaya yerleştirin. Bu, düzenli yeme alışkanlığı kazanması, özgüven gelişimi ve aile üyeleriyle iletişimini güçlendirmesi bakımından yararlıdır.

 

Anne Sütü Saklama

 

Emzirmenin mümkün olmayacağı durumlar için sütünüzü sağıp saklayabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği anne sütü saklama koşullarına göre anne sütü;

19 ila 26 santigrat derece sıcaklıkta 3 saat,

Buzdolabında 4 santigrat derece altında 3 gün,

-18 santigrat derecede derin dondurucuda 3 ay saklanabilir.

Süt sağmayı kolaylaştırmak için göğüs pompalarından yardım alabilirsiniz. Sütün süt saklama kabına veya biberona akması için eğilmenizi gerektirmeyen pompalar oldukça kullanışlıdır.

Sakladığınız sütü veya ek gıdayı bebeğe verirken besinin uygun sıcaklıkta olması çok önemli. Biberon ısıtıcılar, gıdayı kısa sürede istenilen sıcaklığa getirmek için geliştirilmiş ürünlerdir. Bunlar, biberondaki besin uygun sıcaklığa geldikten sonra bu ayarı sabitleyerek korur.

 

Emzirmeyi Kolaylaştıracak Çözümler

 

Özellikle doğumdan sonraki ilk zamanlar bebeğin sık sık emzirilmesi gerekiyor. İşlemi kolay şekilde gerçekleştirmek için özel emzirme kıyafetleri ve emzirme yastıklarından yardım alabilirsiniz.

Emzirme kıyafetleri, göğüs bölgesini hızlı ve pratik şekilde açıp kapatmayı mümkün kılan tasarıma sahiptir. Bunlar sayesinde emzirmek için kıyafeti alttan sıyırmak, tamamen çıkarmak veya kıyafete zarar verecek şekilde yakayı genişletmek zorunluluğu ortadan kalkar.

Emzirme yastığı ise işlem sırasında annenin bel, boyun ve sırtta ağrı hissetmesini önler, bebeğin doğru pozisyonda emzirilmesini sağlar. Bunlar, annenin belini saracak şekilde konumlandırılır. Bebeğin poposu, annenin vücuduyla yastık arasındaki boşluğa yerleştirilir.

 

Bebeğinizin Beslenmesinde Tommy Baby Desteği Yanınızda

 

Sağlık açısından güvenilir ve pratik kullanım sunan, beslenmeyle ilgili onlarca ürün Tommy Baby’de! Mama sandalyesi, emzirme yastığı, göğüs pompası, süt saklama kabı ve Biberon Isıtıcı Fiyatları ve özellikleriyle ilgili bilgiye online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.