Bebek Beşikleri Nasıl Olmalı?

20-08-2019 14:37
Bebek Beşikleri Nasıl Olmalı?

Beşikler Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

 

Beşiklerde ideal seçenek, temel konulardaki standartların gereklerini karşılayan, buna ek olarak, kullanışlılığı arttıran özellikler sunan alternatiftir. Önce temel kriterleri, ardından kendi gereksinimlerinize özel özellikleri netleştirmeniz, satın alma kararını verirken size kolaylık sağlayacaktır.

Peki, Bebek Beşikleri Nasıl Olmalı? Hangi özellikler olmazsa olmaz? Hangi özellikler daha fazla kullanışlılık sağlar?

 

Güvenli Kullanım

 

Beşiklerde öncelikle güvenlik değerlendirmesini yapmanız gerekiyor. Bu konuyu, fiziksel emniyet ve materyal yapısı güvenliği olmak üzere iki farklı açıdan irdelemelisiniz.

Fiziksel emniyet beşiğin düşme, yaralanma, sıkışma gibi tehlikeler yaratıp yaratmadığıyla ilgilidir. Gövde, dengeli bir iskelet üzerinde bulunmalı. Bu sayede, bebeğin hareket etmesi sırasında ya da beşiği sallarken, devrilme riski en aza iner veya tamamen ortadan kalkar. Bunu test etmek için beşiği sallayabilirsiniz. Salladığınızda zemin üzerinde hareket ediyorsa, beşik yeterince güvenli değildir.

Bebeğin düşmesi ve beşiğin devrilmesi risklerine karşı güvenlik kilidinin varlığı önemli. Satın almadan önce beşikteki güvenlik kilidinin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Vida gibi küçük parçaların beşiğe sıkı şekilde sabitlenmiş olmasına özen gösterin. Üründe kesici kenarlar ve sivri, delici köşeler bulunmamalı.

Beşik tekerlekliyse, fren sistemi son derece mühim. Fren sistemiyle, gerektiğinde aktif hale gelir, gerekmediğinde sabit kalır.

Materyal yapısı güvenliği ise, beşik bileşenlerinde sağlığa zarar verici kimyasalların bulunup bulunmadığıyla ilgilidir. Ürün iskeletinden kumaşa, hiçbir parça toksik kimyasallar içermemeli. Toksik nitelikteki maddelere devamlı ve yoğun şekilde maruz kalmak, kanser riskini gündeme getirmekte. Bu konudaki güvenilirlikten emin olmak için, uluslararası standart ve normlara uygunluğu kanıtlayan belgeleri, satıcı firmadan talep edebilirsiniz.

 

Daha Fazla Kullanışlılık

 

Bebek Beşikleri Nasıl Olmalı sorusu, güvenlik konusuyla birlikte, kullanışlılığı da gündeme getiriyor.

Bu noktada, kendi gereksinim ve beklentilerinizden rehberlik alın. Beşikte hangi özelliklerin bulunması çok işinize yarayabilir? Cep ya da çekmece gibi bölümlere sahip beşikler, daha fazla depolama alanı sağlar. Saklamada ve taşımada kolaylık için, katlanabilen portatif modelleri tercih edebilirsiniz. Otomatik sallanma özelliği, ebeveynin kontrolüne fazla gerek bırakmaz. Önceliğiniz hijyense, kolay temizlenebilen modelleri tercih edebilirsiniz.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.