Bebek Bakımı Hakkında Her Şey

05-04-2019 16:45
Bebek Bakımı Hakkında Her Şey

Özellikle ilk deneyiminizse Bebek Bakımında Dikkat Edilecek Noktalar konusunda endişeli olmalınız doğal. Sürece alışıp tecrübe kazanana kadar çok daha titiz davranmanızda yarar var.

 

Emzirme ve Süt Saklama

 

 

Anne sütü ilk 6 ay boyunca bebeğin temel besini olmalı. Bebeğin hayatının ilk dönemleri için gereksinim duyacağı her besin maddesi anne sütünde mevcuttur, dolayısıyla ilk 6 ay anne sütü tek başına yeterli gelecektir.

 

 

Emzirme sıklığını büyük ölçüde bebek belirler. Bebeğinizi her istediğinde emzirmeyi ihmal etmeyin. Emzirme yalnızca doyurmayla ilgili değildir, anne ve bebek arası duygusal bağın güçlenmesini de sağlar. Bu sebeple bebeğinizi besleme işini mümkün olduğunca emzirerek yapın. Buna fırsatınız olmadığında sütünüzü sağarak saklayabilirsiniz. Profesyonel olarak geliştirilmiş anne sütü saklama kapları, süt için en ideal saklama koşullarını sunar.

 

 

Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat, dondurulmuş sütü erittikten sonra +1 ila +4 santigrat derecede 24 saat muhafaza edebilirsiniz. Sağdığınız sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın, eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.

 

Bebek Banyosu

 

 

Göbek düşene kadar banyo yaptırmamanız daha doğru olacaktır. Doğumu takip eden ilk birkaç gün suyla yıkamak yerine, nemli bezle silerek vücut temizliği yapılmalı. Göbek düştükten bir gün sonra uygun şartlarda suyla yıkamada herhangi bir sakınca yok.

 

 

Bebeğinizi yıkadığınız ortamın sıcaklığı 25 santigrat derece civarında olmalı. Daha pratik ve güvenli yıkama için, bu işe özel geliştirilmiş araç ve gereçlerden yardım alabilirsiniz. Banyo sonrası bebeğinizin vücudunu hemen kurulamalı ve giydirmelisiniz.

 

Düzenli Sağlık Kontrolü

 

 

Ağırlık ve boy gelişimi başta olmak üzere, fiziksel durumla ilgili düzenli kontrol, gelişim sürecine hâkim olmanızı, olası sağlık sorunlarını erken fark edip aksiyon alabilmenizi sağlar. Sadece bedensel gelişim değil, zihinsel gelişimi de takip altında tutmaya özen gösterin. Üç dört aydan sonra ona uzattığınız nesnelere tepki veriyor mu, seslendiğinizde size bakıyor mu, sesleri ve hareketleri taklit ediyor mu, bunları gözlemlemenizde yarar var.

 

Duygusal İhtiyaçlar

 

Bebek Bakımında Dikkat Edilecek Noktalar elbet sadece fizyolojik gereksinimlerle ilgili değil. Fiziksel gelişimi ve sağlığı için gösterdiğiniz özenin aynısını zihinsel ve duygusal ihtiyaçları için de göstermelisiniz. Bu noktada, bebeğinizin sevgiyi ve ilgiyi algılayabildiği ve anlamlandırabildiğini aklınızdan çıkarmayın.

 

 

Bebeklerin kendilerini güvende hissetmeleri için ebeveynle sık tensel temas önemli. Okşamak, sarılmak gibi eylemler basit ama bebek için çok önemli ve etkili. Bilimsel araştırmalar, sevgi ve şefkat içeren fiziksel dokunuşlarla anne ve babasından yeterince ilgi görmenin, bebeklerin zihinsel gelişimlerini olumlu etkilediğini, dahası yetişkinlik dönemlerinde anksiyete, depresyon gibi psikolojik sorunlara maruz kalma riskini düşürdüğünü göstermekte.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.