Anne Sütü Nasıl Saklanır?

10-04-2019 16:23
Anne Sütü Nasıl Saklanır?

Anne Sütü Saklarken Bunlara Dikkat Edin

 

Bebeği emzirme yoluyla beslemek doğal ve ideal olan olsa da bazı koşullarda bu mümkün olmayabilir. Bu durumlarda sütü önceden sağarak depolamak ve gerektiğinde kullanmak yoluna gidilmesinde bir sakınca yok.

Konu bebeğinizin sağlığıyla doğrudan ilişkili olduğu için süt saklama hakkında belirli kuralların bilinmesi ve bunlara uyulması büyük önem taşıyor. Piyasada sütü pratik şekilde sağmak ve hijyenik koşullarda saklamak için geliştirilmiş ürünler mevcut. Kaliteli göğüs pompası ve Süt Saklama Kabı çeşitleri kullanarak süt saklama işini son derece kolay ve güvenli hale getirebilirsiniz.

 

Saklama Süresi

 

Sağılan süt oda sıcaklığında, buzdolabında ya da derin dondurucuda saklanabilir. Her üç koşul için saklama süresi değişecektir.

Sağlık Bakanlığı’nın 03.05.2012 tarihinde yayımladığı 5258 sayılı yazısında belirtilen anne sütü saklama koşullarına göre anne sütü;

19 ila 26 santigrat derece sıcaklıkta, yani oda sıcaklığında, 3 saat,

Buzdolabında 4 santigrat derece altında 3 gün,

-18 santigrat derecede derin dondurucuda 3 ay saklanabilir.

Bu saklama sürelerini yanlış tayin etmemek için sütü ne zaman sağdığınızı tarih ve saat olarak not etmeniz önemli.

Farklı zamanlarda sağdığınız sütleri aynı kapta toplayacaksanız, sonradan sağdığınız sütü, buzdolabından ya da dondurucudan çıkardığınız süte eklemeden önce soğutmalısınız.

Donan süt genleşecek, yani hacmi artacaktır. Bu sebeple, sütü donduracaksanız, Süt Saklama Kabını ağzına kadar doldurmamaya, genleşme için bir miktar boşluk bırakmaya dikkat edin.

 Anne Sütü

Göğüs Pompası Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

 

Elbette hem süt saklama kapları hem de göğüs pompaları için en önemli özellik tehlikeli kimyasallar içeren materyallerden üretilmemiş olmaları. Bunun yanı sıra, ideal göğüs pompası, süt sağmayı kolaylaştıran ve hijyen kurallarını gözeten tasarıma sahip üründür.

Sütün saklama kabına ya da biberona akması için eğilmenize gerek bırakmayan tasarımları tercih edebilirsiniz. Yumuşak masaj başlığına sahip göğüs pompaları, göğüs ucunun tahriş olmasını önler.

 

Önceliğiniz Emzirmek Olsun

 

Herhangi bir zorunluluk yoksa bebeğinizi emzirerek beslemeye öze gösterin. Bu, sütün en hijyenik koşullardan geçerek ve en taze haliyle bebeğe iletilmesini sağlar. Emzirme ayrıca bebeğin sevgi ve şefkat görme gibi duygusal ihtiyaçlarını karşılar, bebek ve anne arasındaki bağı kuvvetlendirir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.