Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

23-10-2019 15:15
Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

Sütünüz Yeterli mi?

 

Normal şartlar altında bir annenin vücudu, bebeğin beslenmesi için yeterli miktarda süt salgılayabilir. Bununla beraber, bazı olumsuz durumlar süt miktarını azaltabilmekte.

Peki, bu olumsuz durumlar neler? Anne sütünü arttırmak için nelere dikkat edilmeli?

 

Bebeği Yeterli Sıklıkta Emzirin

 

Bebek ne kadar sık emerse, vücudunuzun o kadar fazla süt üreteceğini aklınızda bulundurun. Bu yüzden, bebeği, acıktığı her an emzirmeye özen göstermelisiniz. Ağlama, tek açlık göstergesi değildir. Bebeğin acıkıp acıkmadığını anlamak için dikkatli bir gözlemci olmalısınız. Parmak emme ve dudak şaplatma da acıkma göstergesi olabilir.

Bebeğinizi emziremeyeceğiniz durumlarda süt pompalarıyla sütünüzü sağın. Bu hem sonra kullanılmak üzere süt depolamak hem de emzirme etkisi yaratarak vücudun süt salgılamasının arttırılmasını sağlar. Bu noktada, kaliteli seçeneklere yönelmeniz önemli. Süt Pompası Avent ayrıcalığı taşıyorsa, kullanım sağlıklı ve konforlu olacaktır.

Emzirmede her iki memeyi eşit sıklıkta kullanım. Aksi takdirde, emzirme yapılmayan memede süt azalacaktır.

 

Yeterli ve Dengeli Beslenin

 

Beslenme düzeniniz emzirme döneminde, süt miktarını ve kalitesini doğrudan etkiler. Bu dönemde, doğal sebze, meyve ve tahıl açısından zengin bir beslenme düzeni oluşturmanız gerekiyor. Özellikle yeterince D vitamini, protein, kalsiyum, demir ve folik asit almalısınız.

Anne sütünün arttırılmasında etkili bir madde olan "fitöstrojen” bakımından zengin besinlerle diyetinizi zenginleştirebilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, rezene, dereotu, keten tohumu, baklagiller ve kayısı, fitöstrojen içeren gıdalardan. Kayısı ayrıca, süt üretimini sağlayan prolaktin hormonunun salgılanmasını tetikleyen triptofan adlı aminoasit açısından da zengindir.

Sağlık durumunuz, emzirme döneminde hangi besinleri tüketip, hangilerini tüketemeyeceğini belirler. O yüzden, beslenme düzenini oluştururken mutlaka doktorunuzdan danışmanlık almalısınız.

 

Yeterince Su İçin

 

Çok su içen biri değilseniz, emzirme döneminde içtiğiniz su miktarını arttırmanız gerekiyor. Az su tüketimi, süt miktarını ve kalitesini olumsuz etkiler.

İçilecek günlük su miktarı konusunda kesin bir ölçü belirtmek mümkün değil, zira günlük aktiviteleriniz, mevsim özellikleri vs. ihtiyaç duyduğunuz miktarı etkiler. Bununla birlikte, gün içinde en az sekiz bardak su içmeye özen gösterebilirsiniz.

 

Emziremediğinizde Avent İş Başında!

 

Bebeğinizi emziremeyeceğiniz durumlar için sütünüzü sağıp saklayabilirsiniz. Philips Avent ürünleri, bu işlemin rahat yapılmasını sağlayan, güvenilir seçeneklerdir. Süt Pompası Avent garantisi altındaki alternatifleri online mağazamızdan inceleyebilirsiniz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.