Ana Kucağı Nasıl Kullanılır?

23-07-2019 14:26
Ana Kucağı Nasıl Kullanılır?

Güvenilir ve Pratik Bebek Taşıma

 

Ana kucağı, bebek taşımada ebeveynlere sunulan son derece kullanışlı araçlardan biri. Üründen gerçek anlamıyla verim alabilmek ve yanlış kullanımın yol açabileceği olumsuzluklardan korunmak için, kullanımla ilgili bazı hususlara dikkat edilmeli.

Peki, Ana Kucağı Nasıl Kullanılır? İşte, ana kucağı kullanımıyla ilgili bilinmesi gereken önemli detaylar!

 

Ana Kucağı Ne Zaman Kullanılır?

 

Ana kucağı, doğumdan itibaren kullanıma uygundur. Özellikle doğum sonrası hastane çıkışında kaliteli bir ana kucağı, bebeğin dışarıdaki ilk yolculuğunu risksiz ve konforlu hale getirecektir. O nedenle, doğumdan önce yenidoğanlara uygun bir ana kucağı edinmekte fayda var.

Ana kucağının ne zamana kadar kullanılabileceği konusunda yaştan ziyade, bebeğin ağırlığı ölçüt olarak alınmalı. Bebekler için olan ana kucağı modelleri genellikle 13 kilograma kadar kullanıma izin verebiliyor. Ev tipi ana kucakları ortalama 12- 15 kg taşıyabilir. Bazı modeller, yalnızca yenidoğanlar için uygun olduğundan, bebek belli bir ağırlığa ulaşınca, kullanımın sonlandırılması gerekir.

 

Ana Kucağı Çeşitleri Neler?

 

Ana kucağı ev tipi ve araç tipi olarak iki türe sahip. Araç tipi ana kucağı, oto koltuğu olarak da adlandırılmakta. Araç tipi ana kucağının kullanımı zorunludur.

Ev tipi ana kucağı modellerinde çoğunlukla sallanma özelliği de bulunmakta, bu özellik dolayısıyla bunlar beşik olarak da işlev görebilmekte. Dolayısıyla ev tipi ana kucağında fonksiyonellik ön planda olan konuyken, araç tipi modellerde öncelikli konu güvenliktir.

 

Ana Kucağı Kullanırken Bunlara Dikkat Edin

 

Ana Kucağı Nasıl Kullanılır sorusuyla ilgili mutlaka bilinmesi gereken önemli ayrıntıların başında, bebeğin ürün içinde kalma süresi geliyor. Bebeğinizi ana kucağı içinde iki saatten fazla bırakmayın. Özellikle araç tipi ana kucağı, otomobil içinde bebeğin güvenliğini sağlamak için, onun hareketlerini kısıtlayıcı bir tasarıma sahiptir. Bu, uzun süreli kullanımda bebek için rahatsız edici olacaktır. Uzun yolculuklarda iki saatte bir bebeğinizi ana kucağının içinden çıkarıp vücudunun hareket etmesini sağlayın.

Araç tipi ana kucağını kullanırken emniyet kemerinin yükseklik ayarını çocuğun bedenine göre doğru şekilde yaptığınızdan emin olun. Bunları, otomobilin arka koltuğunun orta kısmına yerleştirerek kullanın.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.